Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί το κρέας «πρέπει» να συνοδεύεται πάντα με κόκκινο κρασί

Η συνοδεία μιας καλοψημένης μπριζόλας από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί αποτελεί για ένα γευσιγνώστη απαράβατο κανόνα. Ο κλασικός αυτός συνδυασμός όμως έχει και επιστημονική εξήγηση:

Οι τανίνες που περιέχουν τα κόκκινα και τα μαύρα σταφύλια, οι οποίες ευθύνονται για τη στυφή γεύση του κόκκινου κρασιού μειώνουν την αίσθηση λιπαρότητας τροφών, όπως η μπριζόλα και τα άλλα κόκκινα κρέατα (λουκάνικα, παϊδάκια κλπ.).

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί «καθαρίζει» το στόμα, το αναζωογονεί και περιορίζει τη λιγωτική γεύση που προκαλεί το λίπος.

Το σημαντικότερο όφελος όμως που αποκομίζει κάποιος από τον συνδυασμό κόκκινου κρέατος και κόκκινου κρασιού είναι η εξουδετέρωση των βλαβερών ουσιών που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ υποστηρίζουν ότι αν πίνουμε κόκκινο κρασί μαζί με την μπριζόλα μας, περιορίζουμε σημαντικά τις πιθανότητας να εμφανίσουμε καρκίνο.

Το κόκκινο κρασί «ακυρώνει» τις βλαβερές ουσίες που παράγονται στο στομάχι κατά τη διάσπαση του κόκκινου κρέατος.

Σε πειράματα που έκαναν, οι ερευνητές χώρισαν τρωκτικά σε δύο ομάδες και στη συνέχεια χορήγησαν στην πρώτη σκέτο κόκκινο κρέας, και στη δεύτερη κόκκινο κρέας εμποτισμένο με κόκκινο κρασί. Η προσθήκη κρασιού μείωνε σημαντικά τα επίπεδα δύο τοξικών χημικών ουσιών που απελευθερώνονταν από το κρέας κατά την πέψη.

Η θετική επίδραση του κόκκινου κρασιού οφείλεται πιθανά στις πολυφαινόλες, τις ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button