Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιατί τέθηκε σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα η πυρηνική Τριάδα της Ρωσίας

Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι, σύμφωνα με τη διαταγή του, όλες οι δυνάμεις της διοίκησης των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, του Στόλου του Βόρειου και Ειρηνικού και της Διοίκησης στρατηγικής αεροπορίας ευρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα με ενισχυμένο προσωπικό.

Αυτό αναφέρεται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ αναφέρθηκε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποκτήσει αεροπορική υπεροχή σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας.

Γιατί όμως ο Πούτιν έθεσε τώρα σε επιφυλακή τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας;

Ρώσος σύμβουλος και καθηγητής εξήγησε γιατί ο Πούτιν έθεσε σε επιφυλακή τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας.

“Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκλόνισε τον κόσμο όταν έθεσε σε επιφυλακή τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας. Αυτό το βήμα έγινε από τον Ρώσο ηγέτη για κάποιο λόγο”, σημείωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών

Όπως σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ, η απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να θέσει σε επιφυλακή τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν ένα βήμα που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και ορισμένους κατοίκους της Ρωσίας. Τώρα αυτό έχει μόνο μία εξήγηση, πιστεύει ο ειδικός.

«Όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ εργάζονται πυρετωδώς για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εναντίον του ρωσικού στρατού. Αυτό είναι κατανοητό και αναμενόμενο. Όμως, βλέποντας την ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία μεταπήδησαν σε πιο ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ρωσικού στρατού.

Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία άρχισαν να χτυπούν με μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου τους τον εξοπλισμό του ρωσικού στρατού », είπε ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας.

"Επιπλέον, είναι πιθανό ότι μία από τις αεροπορικές επιδρομές σε μια συνοδεία ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού δεν πραγματοποιήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά από ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος”, δήλωσε ο Σεργκέι Μάρκοφ.

Δηλαδή, ο αμερικανικός στρατός με μισθοφόρους, άρχισε κρυφά να συμμετέχει σε εχθροπραξίες κατά του ρωσικού στρατού, πρόσθεσε ο αναλυτής.

«Για να σταματήσει την ανάπτυξη αυτής της επικίνδυνης διαδικασίας, ο Πούτιν έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε κατάσταση συναγερμού. Και όλα αυτά είναι πολύ, πολύ ενοχλητικά. Ο βαθμός του τυχοδιωκτισμού στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο απλώς ανατρέπεται τα τελευταία χρόνια», είπε ο ίδιος.

Τις τελευταίες δύο ημέρες,έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της Ουκρανίας, από διάφορες εταιρείες που βρίσκονται σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πληροφορίες για την και στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες που κοινοποιούνται ενεργά στα κοινωνικά δίκτυα από τους ίδιους τους μισθοφόρους.

Αυτό δείχνει ότι η Δύση αποφάσισε να παρέμβει στην κατάσταση. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα στους μισθοφόρους φάνηκαν και ομάδες από την Αφρική, την Ασία και άλλες περιοχές του πλανήτη.

Ο έτερος Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Γκριγκόρι Μιρόνοφ ανέφερε τι να περιμένουμε από τις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία.

«Αν και η Ουκρανία δεν ήθελε να πάει στη Λευκορωσία μέχρι την τελευταία στιγμή, το γεγονός ότι έχουν προγραμματιστεί διαπραγματεύσεις είναι ήδη καλό. Είναι πραγματικά απαραίτητο και σημαντικό να μιλήσουμε», είπε ο ειδικός.

“Ωστόσο, εάν η συνάντηση πραγματοποιηθεί, είναι απίθανο να βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Φοβάμαι ότι το Κίεβο θα αρνηθεί να συμμορφωθεί με τους όρους που έγιναν η βασική αιτία της ουκρανικής κρίσης. Μεταξύ αυτών, η μη ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας, η αποναζοποίηση, η παραίτηση από αξιώσεις στην Κριμαία, η εφαρμογή του Μινσκ-2, που η πλευρά του Κιέβου δεν έχει εκπληρώσει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία κ.ο.κ. δεν πρόκειται να συμφωνηθούν ποτέ», πιστεύει ο Ρώσος αναλυτής.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μπορεί να εξαπλωθεί  στα Βαλκάνια και την Α.Ευρώπη σε χρόνο μηδέν αν δεν συνεννοηθούν ΗΠΑ-Ρωσία, και αυτό το ενδεχόμενο τώρα δεν υφίσταται λόγω της ρωσικής εισβολής.

Tags
Back to top button