Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να τρώμε περισσότερο κατεψυγμένο ψάρι -Οι διαφορές με το φρέσκο

Το ψάρι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να φάμε.


Ωστόσο, είναι μια δύσκολη τροφή είτε να την βρεις και να την αγοράσεις είτε να την μαγειρέψεις.

Επίσης, είναι γενικά ένα ακριβό προϊόν, γι’ αυτό και δεν είναι κάτι που τρώμε αρκετά συχνά.

Ωστόσο, όταν ακούμε ψάρι, σκεφτόμαστε ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα με δροσερό κρασί ή ούζο!

Όλα εξαρτώνται από το ψάρι που επιλέγουμε να πάρουμε. Εδώ ξεκινά η συζήτηση για το κατεψυγμένο ψάρι.


Πριν μια δεκαετία, άρθρο της Washington Post σημείωσε το χαμηλό ίχνος του σε άνθρακα, την συχνά ανώτερη ποιότητα αλλά και την απροθυμία των πολιτών να αγοράσουν κατεψυγμένο ψάρι.

Δέκα χρόνια μετά, έρθετε να ισχυριστεί ότι η πρόοδος της τεχνολογίας έχει αυξήσει την ποιότητά τους, που συχνά ξεπερνά τα φρέσκια ψάρια που αγοράζουμε από τα ιχθυοπωλεία και που βρίσκονται στον πάγο.

Αν και θεωρούμε ότι υγιεινό είναι μόνο οτιδήποτε φρέσκο, με τα κατεψυγμένα ψάρια μειώνεις τα απόβλητα, είσαι καλύτερος με το περιβάλλον και δεν ξοδεύεις πολλά χρήματα.

Πλέον, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη γεύση και στην υφή ενός φρέσκου και ενός κατεψυγμένου ψαριού.

Ακόμη, πολλές φορές το κατεψυγμένο ψάρι πωλείται για φρέσκο. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα καθώς μπορεί να εκτεθεί σε μόλυνση. Για παράδειγμα, ο σολομός Αλάσκας, όλο τον χρόνο, εκτός της περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου, είναι κατεψυγμένος.

Όταν αγοράζεις ψάρια καλό είναι να έχεις μαζί σου ψυγειάκι ή να ζητήσεις σακούλα με πάγο, ώστε να εκτεθούν όσο το λιγότερο γίνεται στον αέρα και να μην ξεπαγώσουν.

Ακόμη, πολλές φορές, τα φρέσκα ψάρια έρχονται από άλλες περιοχές ή χώρες. Οπότε, τελικά το κατεψυγμένο ψάρι δεν είναι καθόλου κακή επιλογή και ίσως θα ήταν καλύτερα να το προτιμούμε.

bovary.gr

Tags
Back to top button