Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί κάποιες τροφές δεν τις χωνεύουμε και τις… αποβάλλουμε άθικτες

Σιγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως κάποιες τροφές δυσκολευόμαστε να τις χωνέψουμε και όταν αυτό τελικά γίνει τις αποβάλει ο οργανισμός μας άθικτες.

Αυτές οι τροφές συχνά περνούν μέσα από το πεπτικό σας σύστημα χωρίς ποτέ να αφομοιωθούν από τον οργανισμό μέσω της πέψης εν μέρει διότι τα ένζυμα στο σύστημά σας αδυνατούν να τις διασπάσουν πλήρως.

Το να τρώτε με πιο αργό ρυθμό, το να μασάτε πολύ καλά κάθε σας μπουκιά, το να πίνετε γενικότερα άφθονο νερό και το να καταναλώνετε περισσότερες τροφές που είναι πλούσιες σε προβιοτικά (γιαούρτι, κεφίρ κ.α.) είναι μερικά έξυπνα βήματα για να βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί ομαλά.

Αν και μπορεί να σας ξαφνιάζει και να σας φαίνεται από περίεργο έως... αηδιαστικό, το να υπάρχουν κομμάτια από αχώνευτη τροφή στα κόπρανά σας δεν είναι λόγος ανησυχίας, ενώ είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, ειδικά με συγκεκριμένες τροφές, όπως το καλαμπόκι.

Αλλά αν αυτό σας συμβαίνει συνήθως μαζί με διάρροια, τότε είναι σώφρον να το αναφέρετε στον γιατρό σας. Ορισμένες ιογενείς λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος μπορεί να επιταχύνουν το χρόνο διέλευσης των κοπράνων που διακινούνται μέσω του παχέος εντέρου, κάτι που οδηγεί σε διάρροια και στην παρουσία αχώνευτων τροφών στα κόπρανα.

Η διάρροια μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι το έντερο σας δεν απορροφά σωστά τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές, το οποίο μπορεί να είναι αποτέλεσμα κοιλιοκάκης, ή νόσου του Crohn.

Θα πρέπει επίσης να δείτε το γιατρό σας αν αντιμετωπίζετε κράμπες, φούσκωμα, ή κοιλιακό άλγος (κοιλόπονος). Είναι πιθανό να έχετε κάποια τροφική δυσανεξία, ή τροφική αλλεργία, ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Tags
Back to top button