Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί είναι καλό να τρώτε ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα την ημέρα

Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν τη συμβολή της μαύρης σοκολάτας στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

 Η ευεργετική δράση της οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες, οι φλαβονόλες και οι κατεχίνες.

Σύμφωνα με νεώτερη ανάλυση, ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα την ημέρα προστατεύει την καρδιά και βοηθά τους πάσχοντες από διαβήτη να ρυθμίσουν καλύτερα το σάκχαρό τους. Οι φλαβανόλες της σοκολάτας βελτιώνουν σημαντικά την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα, αυξάνοντας τα επίπεδα της «καλής» (HDL) χοληστερόλης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το όφελος εξαρτάται από την ποσότητα των φλαβανολών που καταναλώνονται. Η μαύρη σοκολάτα έχει περισσότερες φλαβανόλες σε σύγκριση με τη λευκή ή τη σοκολάτα γάλακτος.

Επιπλέον μελέτη έδειξε ακόμα ότι η κατανάλωση σοκολάτας συσχετίζεται και με μειωμένη χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό, η οποία επίσης αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιομεταβολικά νοσήματα.

Πηγή:

Tags
Back to top button