Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας για Χαλκιδική: «Η κακοκαιρία προκάλεσε τη μεγαλύτερη βλάβη στην ιστορία της ΔΕΗ»

Οι καταστροφές και τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Χαλκιδική ήταν αποτέλεσμα «δύο εξαιρετικά απρόοπτων γεγονότων» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το ένα αφορούσε την καταιγίδα που ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία 35 χρονια στην περιοχή και η εξέλιξη της σε ανεμοστρόβιλο. Το δεύτερο ηταν ότι δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη βλάβη στην ιστορία της ΔΕΗ» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως διευκρίνισε «κατέρρευσαν πέντε πυλώνες της ΔΕΗ, οι δύο τελείως και οι τρεις με σημαντικά προβλήματα» προσθέτοντας ότι από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης αναζητήθηκαν και βρέθηκαν ανταλλακτικά από όλη την Ελλάδα.

«Το αρχικό σχέδιο για αποκατάσταση των βλαβών σε 72 ώρες, μέχρι, δηλαδή, το βράδυ του Σαββάτου, θα προσπαθήσουμε να το αποκαταστήσουμε σήμερα το βράδυ» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πώς κινήθηκε η καταιγίδα

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr η καταιγίδα κινήθηκε από τα δυτικά προς τα ανατολικά

«Το φαινόμενο που έπληξε την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία διήρκησε περίπου πέντε ώρες. Ξεκίνησε από την Αλβανία, πέρασε από την Ημαθία, την Πέλλα, μπήκε δυτικά στη Θεσσαλονίκη, πέρασε στο πρώτο και δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όπου είχε μεγάλη ένταση, και στη συνέχεια μέσω του Αγίου Όρους συνέχισε στη Λήμνο» περιγράφει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους της καταστροφής ο κ. Κολυδάς προσθέτει ότι οφείλονται στην κατακόρυφη ταχύτητα του ανέμου. «Στα καταιγιδοφόρα σύννεφα οι κατακόρυφες ταχύτητες είναι από δύο έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις οριζόντιες. Αν δηλαδή ένα ανεμόμετρο μας δίνει 100χλμ./ωρα, τα ανοδικά ρεύματα μπορεί να είναι στιγμιαία τρεις και τέσσερις φορές ισχυρότερα».

Tags
Back to top button