Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φρεγάτες FDI: Η νέα πρόταση των Γάλλων "στο τραπέζι"

Η Γαλλία κατέθεσε την πρόταση στην Ελλάδα για την αγορά των φρεγατών FDI με όλο το πλαίσιο της βιομηχανικής συνεργασίας και του εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ 200.

Στην ομάδα της Group Naval έχουν ενταχθεί συνολικά εννιά ελληνικές εταιρίες. Η γαλλική πρόταση αφορά στη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών, εκ των οποίων «κάποιες» στην Ελλάδα, υποσχόμενη -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- «διαδικασίες fast track», με στόχο να παραδοθούν ως ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα για επιχειρησιακή αξιοποίηση το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».


Το οπλικό σύστημα της φρεγάτας περιλαμβάνει

Το ραντάρ της Thales SeaFire τεχνολογίας AESA GaN.
Επιτρέπει την επιτήρηση σε μεγάλες αποστάσεις (έως και 500 χλμ. για αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους), εντοπισμό, ιχνηλάτηση 800 στόχων ταυτόχρονα και δυνατότητα έρευνας για στόχους επιφανείας σε αποστάσεις έως και 80 χλμ.
Το σύστημα διαχείρισης μάχης CMS SETIS, που συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα από όλους τους αισθητήρες του πλοίου.
Σόναρ τρόπιδας και συρόμενης διάταξης, σε συνδυασμό με τους δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες για την άφεση τορπιλών EuroTorp MU90 και δυνατότητα εξυπηρέτησης ελικοπτέρων S70B /MH-60R.
Ναυτικό πυροβόλο των 76 χλστ. Oto Melara Super Rapido.
Κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας-επιφανείας Exocet MM-40 Block 3 Κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – αέρος MBDA Aster 15/30.

Ταυτόχρονα για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ προτείνεται μια λύση χωρίς ρίσκο για τον εκσυγχρονισμό του MEKO, καθώς η Thales, ο αρχικός πάροχος του CMS των φρεγατών, θα είναι υπεύθυνη για αυτό το έργο. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους, η Thales και η Naval Group βρίσκονται σε ιδανική θέση για να προσφέρουν τη βέλτιστη σχέση κόστους-απόδοσης, τόσο για το ίδιο το πρόγραμμα Mid-Life Upgrade όσο και για τη διασφάλιση της λειτουργικής διαθεσιμότητας των πλοίων.

Tags
Back to top button