Xιλιάδες τουφέκια, πολυβόλα, όλμους και χειροβομβίδες ικανά να εξοπλίσουν μια Ταξιαρχία Πεζικού, κατάσχεσαν οι σερβικές δυνάμεις κοντά στο Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς. Δείτε πλάνα παρακάτω που μεταδίδει η σερβική τηλεόραση. Η Υπηρεσία Στρατιωτικής Ασφάλειας της Σερβίας αποδεσμεύοντας κάποιες πληροφορίες για την κρισιμότητα της κατάστασης ανέφερε:
«Μιλάμε για χιλιάδες τουφέκια, πολυβόλα, όλμους και βόμβες. Ο οπλισμός εντοπίσθηκε στην περιοχή του Πρέσεβο και του Μπουγιανοβατς, όπου δύο Σέρβοι πολίτες αλβανικής καταγωγής και ένας ξένος, είχαν σχέδιο να περάσουν τα σύνορα τα όπλα αυτά, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στα Σκόπια. Όλα δείχνουν ότι ορισμένοι επικεφαλείς είναι έτοιμοι να πάρουν την εξουσία με τη βία. Έτσι, έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές στα Σκόπια».
Είναι πλέον βέβαιο ότι έρχεται «μεγάλος πόλεμος στα βόρεια ελληνικά σύνορα προειδοποιούν με έκτακτες αναφορές σχεδόν όλες οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, βασιζόμενες σε πλήθος έγκυρων πληροφοριών τους από την περιοχή μας, επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις και τις προφητείες σχετικά από το που θα ξεκινήσει ο πόλεμος .
Δεκάδες αποσχιστικές τάσεις, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, προβοκάτσιες κατά μήκος εθνικών γραμμών…στα δυτικά Βαλκάνια συνεχίζονται και δεν πρόκειται να εκτονωθούν οδηγώντας σε μια δυνητική σύγκρουση , οι πιθανότητες της οποίας είναι εξαιρετικά υψηλές .
Η ιδέα της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι περίπου 140 ετών και τώρα πλέον έχει ωριμάσει βρίσκοντας προσοδοφόρο έδαφος για να πραγματοποιηθεί αιματοκυλώντας για μια φορά ακόμη τα Βαλκάνια, αναφέρουν Σέρβοι ειδικοί αναλυτές .
Η σερβική εφημερίδα «Blic» γράφει ότι οι ανεύθυνες δηλώσεις του διαταραγμένου ψυχολογικά πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα και του (πρώην ηγέτη του UCK) και νυν προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, προμηνύουν πόλεμο και εξέγερση των Αλβανών σε ΠΓΔΜ και στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, ότι και να δηλώνουν περί ειρήνης και σταθερότητας.
Που θα βρουν οι Αλβανοί άλλοι «χρυσή ευκαιρία» για την πραγματοποίηση της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας μετά την «μάζωξη» στο Πρίζρεν το 1878.
Πράγματι, ο ιστορικός Τσέντομιρ Άντιτς, αναφέρει ότι στην πανάλβανική συνάντηση στο Πρίζρεν (Λίγκα του Πρίζρεν) οι εκπρόσωποι που είχαν εκλεχθεί δημοκρατικά , αποφάσισαν να δημιουργήσουν από τότε την ιδεολογική πλατφόρμα που γαλούχισε γενιές και γενιές Αλβανών , αλλά και τις στρατιωτικές δομές για την υλοποίηση αυτής της ιδέας.
«Μόνο οι αντιπρόσωποι των Αλβανών από το μουσουλμανικό πληθυσμό δεν ήταν δημοκρατικά εκλεγμένοι. Δεν υπήρχε εθνική συνείδηση, ούτε μιλούσαν την ίδια γλώσσα, η αλβανική γλώσσα δεν ήταν ακόμα κοινή γλώσσα τότε. Χρησιμοποιούσαν λέξεις ελληνικές, τουρκικές και λατινικές και δεν είχαν καμία εθνική πολιτική» , λέει ο ιστορικός Τσέντομιρ Άντιτς.
Αυτοί οι άνθρωποι τότε με την απόφαση τους «γέννησαν» το αλβανικό κράτος προσδιορίζοντας τα όρια του σε αυτό που αποκαλείται « Μεγάλη Αλβανία», καθορίζοντας τα σημερινά γεγονότα .
Αυτό το «όνειρο» αποφάσισε να το υλοποιήσει η Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) η οποία σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον Σέρβων, Σκοπιανών και Ρώσων συμβούλων αναφέρει η ανακοίνωση της σερβικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών η οποία την περασμένη εβδομάδα απέστειλε ειδική έκθεση με τον χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο».
Οι ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου προετοιμάζονται σοβαρά ετοιμάζεται για ένα νέο πόλεμο. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η δήλωση του Χασίμ Θάτσι, ο οποίος επανέλαβε την προειδοποίηση του για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας».
Σημερινή δημοσίευση της έκθεσης της βορειοατλαντικής συμμαχίας ξετυλίγει το κουβάρι με τις αιτίες της κυοφορούμενης έκρηξης που έρχεται στην περιοχή μας, προμηνύοντας καταιγίδες και θύελλες το επόμενο διάστημα αρχής γενομένης της ΠΓΔΜ.
Μέσα σε όλα αναφέρει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την διαφθορά, την διάβρωση του δημοκρατικού κράτους και του κράτους δικαίου,την συχνή ρωσική επέμβαση στις κρατικές υποθέσεις, τα οποία αποσταθεροποιούν ταχύτατα τα Δυτικά Βαλκάνια που θα πρέπει να στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση , αναφέρει το σχέδιο τελικής έκθεσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.
Η έκθεση αναφέρει ότι τα Δυτικά Βαλκάνια παραμένουν μια περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για το ΝΑΤΟ, η οποία είναι επί του παρόντος εκφράζεται μέσω της Δύναμης του Κοσσυφοπεδίου (KFOR) και της επιχείρησης «Althea», όπου μόνο η Σερβία και η σερβική Δημοκρατία της Σέρπσκα δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, γράφει η respublica.
Στην πΓΔΜ, σύμφωνα με Έλληνες αμυντικούς αναλυτές, προσδιορίστηκε το επίπεδο των βίαιων συγκρούσεων και εκτιμάται από πολλούς ειδικούς ότι μέσα στο 2017 θα έχουμε απότομη και «βίαιη» κλιμάκωση.
Η πρόβλεψή τους επομένως για την χώρα αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ξεσπάσματος ενός σκληρού και ανελέητου πολέμου.
Κινήσεις διαμεσολάβησης από μια σειρά οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη λύση στην σύγκρουση.
Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη, ιδίως μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία και διαμαρτυρίες σε όλο τις περιοχές που κατοικούν Αλβανοί , οι οποίοι απαιτούν η γλώσσας τους να γίνει δεύτερη επίσημη γλώσσα. Όλα αυτές η πολιτικού και εθνοτικού χαρακτήρα «αντιπαραθέσεις» στα Βαλκάνια αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό».
Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει ότι η ΕΕ αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, θεωρεί επίσης ότι η οικονομική κρίση έχει ανοίξει την λαϊκίστικη θύρα στα εθνικιστικά κινήματα κατά της ΕΕ για την αντιμετώπιση των δύσκολων μεταρρυθμίσεων.
Το επόμενο διάστημα ο εθνικισμός θα κυριαρχήσει στα Βαλκάνια παντού και θα έχουμε σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας δια αντιπροσώπων που θα είναι οι Σλάβοι και οι Αλβανοί στα βόρεια ελληνικά σύνορα , οδηγώντας σε σίγουρες ανεξέλεγκτες καταστάσεις και συνέπειες.