Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φινλανδία: «Κούφιο» από κάτω το Ελσίνκι - Γεμάτο με τεράστια καταφύγια

Η εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία έπεισε τη Φινλανδία ότι ήρθε η ώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Όμως η απειλή είναι μακροχρόνια και ώθησε τη Φινλανδία πριν από επτά δεκαετίες να αρχίσει να σκάβει ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων στο βράχο κάτω από την πρωτεύουσα. Οι εργασίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Οι Φινλανδοί άρχισαν να κατασκευάζουν το σύστημα σηράγγων τους ήδη από τη δεκαετία του 1950, αλλά οι εργασίες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.

Πρόκειται για ένα εκτεταμένο και περίτεχνο σύστημα σηράγγων και περασμάτων. Μεγάλο μέρος του είναι δημόσιος χώρος και ορισμένες από τις αίθουσες μοιάζουν με γήπεδα, αλλά ο βράχος από γρανίτη είναι ακόμα ορατός.

Οι χώροι μπορούν να μετατραπούν για να φιλοξενήσουν 1.500 άτομα σε κάθε αίθουσα.

Με την ουρά στα σκέλια! Η Γερμανία αναβαθμίζει τα καταφύγιά της

Τα κελιά εκτείνονται κάτω από τους δρόμους της πρωτεύουσας Ελσίνκι και αποτελούν μέρος της πολιτικής άμυνας. Οι Φινλανδοί λένε ότι δεν πρόκειται απαραίτητα για απειλή από τη Ρωσία - το σύστημα σηράγγων και καταφυγίων θα προστατεύει από πυρηνικό χτύπημα, από χημική επίθεση - "θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε", αλλά οι Φινλανδοί θέλουν να είναι προετοιμασμένοι. Ωστόσο, η μόνη πραγματική απειλή στην περιοχή προέρχεται από τη Ρωσία.

Οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με κουκέτες και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Μπορούν να χωρέσουν έως και 700.000 άτομα, περισσότερους από ολόκληρο τον πληθυσμό της πόλης, αν χρειαστεί. Έτσι, το Ελσίνκι είναι πιο προχωρημένο από αυτή την άποψη από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη.

Παρόλο που μοιράζονται πολύ μακριά σύνορα με τη Ρωσία και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το αν η Ρωσία αποτελεί απειλή για τη Φινλανδία, λένε ότι εξετάζουν το χειρότερο δυνατό σενάριο και είναι προετοιμασμένοι.

Tags
Back to top button