
Σύμφωνα με έκθεση, τη οποία επικαλούνται οι Financial Times, τα περισσότερα προϊόντα της Nestle δεν είναι υγιεινά.
Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων παγκοσμίως, η Nestle, αναγνώρισε ότι πάνω από το 60% των βασικών προϊόντων τροφίμων και ποτών που διαθέτει στη φαρέτρα της δεν πληρούν «αναγνωρισμένα στάνταρ υγιεινής» και αναγνωρίζει ότι «κάποιες κατηγορίες και προϊόντα δεν θα είναι ποτέ υγιεινά» όσο και αν γίνεται προσπάθεια ανανέωσης.
Σε έκθεση που έφτασε στα ανώτερα στελέχη της εταιρείας μέσα στο 2021 και για την οποία έλαβαν γνώση οι FT, σημειώνεται ότι μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestle, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως ζωοτροφές και ειδική ιατρική διατροφή, βαθμολογούνται με πάνω από 3,5 στο σύστημα αξιολόγησης της Αυστραλίας.
Το σύστημα βαθμολογεί τρόφιμα με έως πέντε αστέρια και χρησιμοποιείται στην έρευνα από διεθνείς ομάδες. Η Nestle, παραγωγός των KitKat, Maggi και Nescafe, αναγνωρίζει τα 3,5 αστέρια ως το κατώφλι για το «αναγνωρισμένο ορόσημο για την υγεία».
Από το συνολικό χαρτοφυλάκιο τροφίμων και ποτών, σχεδόν το 70% των προϊόντων διατροφής της Nestlé δεν κατάφεραν να καλύψουν αυτό το όριο. Σε ό,τι αφορά τα ποτά, το 96% των ποτών -εξαιρουμένου του «καθαρού» καφέ- και το 99% του χαρτοφυλακίου προϊοντων ζαχαροπλαστικής και παγωτού, επίσης έμειναν πίσω από τα 3,5 αστέρια.
Καλύτερα τα πήγαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το νερό, τα οποία πέρασαν το όριο σε ποσοστό 60 και 82% αντίστοιχα.