Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Φυματίωση: Η αρχαία ασθένεια που σκοτώνει καθημερινά σχεδόν 4.000 ανθρώπους

Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης. Της αρχαίας ασθένειας, η οποία εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, να σκοτώνει σχεδόν 4.000 ανθρώπους σε καθημερινή βάση.

Συνολικά, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από φυματίωση, είναι αρκετά εκατομμύρια. Παρ' ότι έχουν βρεθεί τρόποι αντιμετώπισης, παραμένει βασική αιτία θανάτου σε αρκετές χώρες του κόσμου. Βάσει των υπολογισμών, πάνω από 30 εκατ. άνθρωποι έχουν καταλήξει από την αρχαία αυτή ασθένεια, ενώ άλλοι 30 εκατ. πάσχουν σήμερα από τον ιό HIV.

Η φυματίωση προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, ενώ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο μεγάλες επιδημίες στον κόσμο, από τις οποίες πέθαναν εκατομμύρια άτομα, που παρουσίασαν τα συμπτώματα των δύο αυτών ασθενειών.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα, βάσει του οποίου η φυματίωση μπορεί να εξαλειφθεί μέχρι το 2035, εφαρμόζοντας μία δέσμη μέτρων την επόμενη πενταετία. Το Global Plan, όπως ονομάστηκε, εξετάζει νέες μεθόδους και νέα φάρμακα για τους ασθενείς,  τα οποία αναμένεται να αποδώσουν σύντομα αποτελέσματα. Η φυματίωση μεταφέρεται μέσω του αέρα, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για να αντιμετωπιστεί η μετάδοσή της, πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής και διαβίωσης των κοινωνιών εκείνων, οι οποίες παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων.

Tags
Back to top button