Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Φιλιππίνες: Συνεχίζουν να κρατούν ομήρους οι αντάρτες (upd)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού των Φιλιππίνων, ισλαμιστές αντάρτες εισέβαλαν σε ένα δημοτικό σχολείο στο νότιο τμήμα της χώρας νωρίς σήμερα το πρωί και αναγκάστηκαν να αποσυρθούν έπειτα από μάχη με τους στρατιώτες, όμως εξακολουθούν να κρατούν κάποιους πολίτες ομήρους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το συμβάν αυτό στην πόλη Πιγκαουαγιάν στο νησί Μιντανάο, που βρίσκεται περίπου 190 χιλιόμετρα νότια της Μαράουι, όπου συνεχίζονται για πέμπτη εβδομάδα οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας των Φιλιππίνων και ισλαμιστών ανταρτών που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Κανένας από τους μαθητές του σχολείου δεν κρατήθηκε όμηρος, δήλωσε ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίγια, διαψεύδοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποια παιδιά κρατούνται από τους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντάρτες έχουν φύγει από το σχολείο και ο στρατός τους κυνηγά.

Ο λοχαγός Άρβιν Ενσίνας, ένας άλλος εκπρόσωπος του στρατού, επεσήμανε ότι οι αντάρτες, που αποκαλούνται Ισλαμιστές Μαχητές Ελευθερίας Μπανγκσαμόρο (BIFF) κρατούν κάποιους άμαχους ομήρους, όμως δεν γνωρίζει πόσους.

«Σίγουρα κρατούν ομήρους, γι’ αυτό οι στρατιώτες μας δυσκολεύονται, διότι τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες», εξήγησε ο Ενσίνας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περίπου 300 ένοπλοι εισέβαλαν στο σχολείο νωρίς σήμερα, όμως ο Ενσίνας τόνισε ότι επρόκειτο μόνο για 30.

Ο Αμπού Μίσρι Μάμα, εκπρόσωπος των BIFF, δήλωσε στο Reuters ότι οι αντάρτες έχουν μεταφέρει τους αμάχους σε ασφαλές σημείο, μακριά από το πεδίο των συγκρούσεων και δεν σκοπεύουν να τους κρατήσουν ομήρους.

Όταν ρωτήθηκε αν θα απελευθερωθούν, ο Μάμα απάντησε: «Ναι, δεν είμαστε απαγωγείς».

Ο Παντίγια εξήγησε ότι το συμβάν στην Πιγκαουαγιάν δεν συνδέεται με τις μάχες στη Μαράουι.

Tags
Back to top button