Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

FBI σε επιχειρήσεις: Μην καταβάλλετε λύτρα σε χάκερς

Ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, παρότρυνε κρατικές επιχειρήσεις και άλλα θύματα κυβερνοεπιθέσεων να αποφεύγουν να πληρώνουν λύτρα, εκφράζοντας φόβους ότι η καταβολή χρημάτων το μόνο που κάνει είναι να ενθαρρύνει τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να αυξάνουν μελλοντικές επιθέσεις.

«Γενικά, αποθαρρύνουμε την πληρωμή λύτρων επειδή αυτό ενθαρρύνει περισσότερες επιθέσεις αυτού του είδους και, ειλικρινά, δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι θα λάβετε τα δεδομένα σας πίσω», δήλωσε ο Ρέι στην υποεπιτροπή Πιστώσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι κατάφερε να βοηθήσει την Colonial Pipeline να ανακτήσει περίπου 2,3 εκατομμύρια δολάρια από τα λύτρα που πλήρωσε σε κρυπτονομίσματα σε χάκερς - μια κυβερνοεπίθεση που οδήγησε σε εκτεταμένες ελλείψεις καυσίμων στην Ανατολική Ακτή.

Το FBI κατόρθωσε να ανακτήσει αυτά τα χρήματα επειδή διέθετε ένα ιδιωτικό κλειδί που μπόρεσε να χρησιμοποιήσει για να ξεκλειδώσει ένα πορτοφόλι bitcoin (bitcoin wallet) στο οποίο ήταν τα περισσότερα χρήματα. Δεν ήταν σαφές πώς το FBI κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο κλειδί.

Οι κατασχέσεις Bitcoin από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι σχετικά ασυνήθιστες, αλλά οι αρχές έχουν αυξήσει την εμπειρία τους στην παρακολούθηση της ροής του ψηφιακού χρήματος.

Ο διευθυντής του FBI τόνισε σήμερα ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών καταγράφει όλο και πιο περίπλοκους τύπους επιθέσεων με λυτρισμικό και ότι οι κυβερνοκλέφτες ζητούν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

«Έχουμε δει τον συνολικό όγκο των χρημάτων που καταβλήθηκαν να τριπλασιάζεται νομίζω τον τελευταίο περίπου χρόνο», δήλωσε ο Ρέι. Πρόσθεσε ότι επιχειρήσεις και τοπικές αρχές που πέφτουν θύματα επιθέσεων με λυτρισμικό θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απευθύνονται στο FBI το συντομότερο δυνατό και να μην περιμένουν.

«Όταν το κάνουν, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε», είπε.

«Μερικές φορές, μέσω άλλων εργασιών που έχουμε κάνει, ενδέχεται να έχουμε το κλειδί αποκρυπτογράφησης και να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε την εταιρεία να ξεκλειδώσει τα δεδομένα της χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει τα λύτρα», κατέληξε.

Tags
Back to top button