Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Φάρμακο 2 σε 1: Χρησιμοποιήθηκε κατά της οστεοπόρωσης, θεραπεύει και τη φαλάκρα

Διπλή χρησιμότητα ανακαλύφθηκε, ότι έχει ένα φάρμακο, το οποίο αρχικά προοριζόταν για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης αλλά στην πορεία και κατόπιν ευρημάτων θεωρείται αποτελεσματικό και κατά της φαλάκρας.

Έως σήμερα υπάρχουν μόνο δύο φάρμακα, το minoxidil (Rogaine) για άνδρες και γυναίκες και το finasteride (Propecia, Proscar) μόνο για άνδρες, τα οποία θεραπεύουν την φαλάκρα. Όμως και τα δύο έχουν παρενέργειες, ενώ συχνά τα αποτελέσματά τους δεν είναι ικανοποιητικά, με συνέπεια όχι σπάνια να χρειάζεται εμφύτευση τριχών, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νέιθαν Χοκσόου του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας PLoS Biology, σύμφωνα με το BBC, ανακάλυψαν στο εργαστήριό τους ότι το φάρμακο WAY-316606, που αρχικά αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει την απώλεια οστικής μάζας λόγω οστεροπόρωσης, αναστέλλει τη δράση της πρωτεΐνης SFRP1, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των τριχών στους θύλακες του δέρματος του κεφαλιού τους.

«Κάποια μέρα μπορεί το φάρμακο αυτό να κάνει πραγματικά τη διαφορά για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την απώλεια των τριχών τους» δήλωσε ο Χόκσοου. Όμως, οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζονται προηγουμένως κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθεί ότι το φάρμακο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στην περίπτωση της φαλάκρας.

Tags
Back to top button