Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Φαρμακαποθήκες εξάγουν φάρμακα σε έλλειψη – Καταγγελίες από τους φαρμακοποιούς

Δεν έχει τέλος η μάχη φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκάριων, λόγω των ελλείψεων φαρμάκων που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) κοινοποιεί επιστολή ιδιωτικής φαρμακαποθήκης προς συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες, την οποία συνοδεύει λίστα σκευασμάτων προς εξαγωγή.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, πρόκειται για σκευάσματα που στο σύνολό τους παρουσιάζουν ελλείψεις και έχουν μεγάλη ζήτηση από τους χονδρεμπόρους του εξωτερικού«Στην επιστολή αυτή της ιδιωτικής φαρμακαποθήκης, που ουσιαστικά συμπεριφέρεται ως αμιγώς εξαγωγική εταιρεία, ενημερώνει ότι ζητάει φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες, ιδιαίτερα φάρμακα που είναι ελλειπτικά αλλά μπορούν να εξαχθούν, για τα οποία οι φαρμακαποθήκες που θα τα συγκεντρώσουν και θα τα αποστείλουν όπως αναφέρει, θα έχουν μεγάλη κερδοφορία και αυξημένη ρευστότητα», σημειώνει ο ΠΦΣ, επισημαίνοντας τα εξής:

«1. Το 80% των φαρμάκων της λίστας είναι ελλειπτικά ή σε καθεστώς περιορισμένης διάθεσης.
2. Η πλειοψηφία των εξαγώγιμων φαρμάκων έχει κερδοφορία, όπως αποδεικνύεται από την λίστα, από 35% έως 200%.
3. Για πρώτη φορά στα χρονικά εξάγονται εμβόλια ( !! ) που τα περισσότερα από αυτά είναι ελλειπτικά, π.χ. το Bexsero.

Αποδεικνύεται κατά αυτό τον τρόπο ότι η αξιοπιστία ορισμένων ιδιωτών φαρμακαποθηκάριων να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο Υπουργείο Υγείας, περί εξαγωγών μόνο των πλεοναζόντων ποσοτήτων σε φάρμακα αφού πρώτα εξασφαλιστεί η φαρμακευτική αγωγή του Έλληνα ασθενή, είναι ανύπαρκτη».

Ο ΠΦΣ ζητά από τον Πρόεδρο του ΕΟΦ να λάβει άμεσα μέτρα «πατάσσοντας τις αθέμιτες και ανεπίτρεπτες αυτές πρακτικές, οι οποίες πλήττουν βαθύτατα τη δημόσια υγεία, το δημόσιο συμφέρον και την αξιοπρέπεια του Έλληνα ασθενή».

Tags
Back to top button