Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Φακές: Ένα όσπριο με υψηλή διατροφική αξία

Οι φακές μπορεί να μην είναι από τα δημοφιλή τρόφιμα στον κόσμο, ωστόσο στην Ελλάδα καταναλώνονται ευρέως.

Είναι από τις πλουσιότερες πηγές φυτικών ινών και περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωματική ευεξία. Μεταξύ άλλων, μειώνουν τη χοληστερίνη, ενισχύουν το μεταβολισμό και την πέψη, αυξάνουν την ενέργεια και μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. 

Παράλληλα, αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών, βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, ενώ εμποδίζουν την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, εμποδίζουν τις γενετικές ανωμαλίες και βοηθούν στη μεταφορά περισσότερου οξυγόνου από τους πνεύμονες στο υπόλοιπο σώμα. Έχει αποδειχθεί, επίσης, ότι η κατανάλωσή τους μειώνει τις πιθανότητες πρόωρης γέννας κατά 50% ή περισσότερο εάν καταναλώνονται για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φυτικών ινών, που περιέχουν οι φακές, μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό και δυσκοιλιότητα. Για αυτό όταν αυξάνετε την πρόσληψη ινών θα να πίνετε άφθονα υγρά.

Tags
Back to top button