Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Φαγόπυρο: Αυτή είναι η διατροφική του αξία - Πως να το καταναλώσετε

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το φαγόπυρο; Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα «ψευδο-δημητριακό» αρκετά διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, με νουντλς να φτιάχνονται από το αλεύρι του.

​Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα ήταν ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής σε Βρετανία, Νορμανδία, βόρεια και ανατολική Ευρώπη.

Η διατροφική του αξία

Οι σπόροι του δεν έχουν καμία σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά, καθώς έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα πρωτεϊνών (14% στα 100 γρ.). Το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε βιταμίνη B, κυρίως Β2 και Β3, βιταμίνη Ε και Κ, ενώ περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο και χαλκό.

Τα θρεπτικά συστατικά του δεν σταματούν όμως εδώ, με 100 γρ. φαγόπυρου να περιέχουν 10 γρ. φυτικών ινών και να είναι γεμάτο φλαβονοειδή.

Είναι κατάλληλο, δε, για άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Το φαγόπυρο χει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μπορεί να τον ενισχύσει. Βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερίνης, της πίεσης και του σακχάρου. Επίσης, είναι ιδανική τροφή για όσους βρίσκονται σε φάση διατροφής και θέλουν μια αλλαγή στα γεύματά τους.

Το φαγόπυρο  εμποδίζει την συνάθροιση αιμοπεταλίων, ενώ κάνει πολύ καλό και στα νεφρά.

Πώς το τρώμε

Μπορείτε να το βράσετε όπως το ρύζι ή να το μουλιάσετε και να το προσθέσετε σε σαλάτες, γεμιστά, να συνοδεύσετε το κρέας, ενώ μπορεί να καταναλωθεί με γιαούρτι και κανέλα ή φρούτα, όπως μούρα.

Αποτελεί ιδανική τροφή για περιόδους νηστείας, καθώς μπορεί να σας δώσει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεστε.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, βάλτε στο πρόγραμμα!

Tags
Back to top button