Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έτσι θα καταλάβετε αν το αρνί που αγοράσατε για το Πάσχα είναι ελληνικό

Σε εντατικότερους ελέγχους, εν όψει των εορτών του Πάσχα, θα προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές, μετά την απαίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης. Οι έλεγχοι θα αφορούν την καταγωγή ή την προέλευση των κρεάτων και έχει ως στόχο τη διαφάνεια στην αγορά και την προστασία των ελληνικών αιγοπροβάτων.

«Ενόψει και των γιορτών του Πάσχα οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια στην αγορά και η καλύτερη ποιότητα στην σωστή τιμή για τον καταναλωτή» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τσιρώνης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει εκδοθεί, τα κρέατα μπορούν να επισημανθούν «ελληνικά» μόνο εάν το κρέας έχει γεννηθεί, εκτραφεί και σφαγεί στην Ελλάδα. Επίσης, θα πρέπει να φέρει σφραγίδα παραλληλόγραμμου σχήματος εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ».

«Σχετικά με το ελληνικό σήμα εδώ και μήνες δουλεύουμε πάνω στον έλεγχο, την ταυτοποίηση και βελτίωση των ελληνικών φυλών», είπε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε ότι «τα επιστημονικά εργαστήρια της χώρας, σε συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς και τον ιδιωτικό τομέα, κάνουν στοχευμένη έρευνα για βελτίωση των ελληνικών φυλών και ποικιλιών, για την ταυτοποίηση τους με στόχο της πάταξη των ελληνοποιήσεων και επιπρόσθετα για την ανάδειξη των ευεργετικών τους ιδιοτήτων».

Tags
Back to top button