Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ε.Τσακαλώτος για ΝΔ: «Η λογική σας είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός»

H τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση μομφής

«Η κυβέρνηση χτυπάει τον πυρήνα της δημοκρατίας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που ανέβηκε απόψε στο βήμα της Ολομέλειας για να δώσει το περιεχόμενο της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Μομφή στον κ. Σταϊκούρα που έφερε ένα νομοσχέδιο που ήθελε να κρυφτεί και να μην συζητηθεί. Μομφή στον κ. Μητσοτάκη που δεν ήταν εδώ καν να το υποστηρίξει. Μομφή γιατί το δικό σας σύστημα ΜΜΕ το έκρυψε. Μομφή για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε μια νεολαία που δεν έχει ελπίδα. Και μομφή γιατί χτυπάτε τον πυρήνα της δημοκρατίας όταν επαναλαμβάνετε συνεχώς τα ίδια επιχειρήματα χωρίς να ακούσετε την κοινωνία. Μομφή γιατί έχετε χάσει το δρόμο και αυτό θα φανεί σύντομα», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, με κορυφαίο το προσχέδιο του προϋπολογισμού που δείχνει, όπως είπε, «αύξηση των ανισοτήτων». Επισήμανε τις προβλέψεις που κατά καιρούς έχει κάνει για το βάθος της ύφεσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για να επισημάνει:

«Όταν το κάνεις αυτό χωρίς να βλέπεις ποια είναι η κατάσταση μπροστά σου, γιατί είσαι σε τέτοιο βαθμό συντηρητικός, είναι επακόλουθο ότι δεν θα πάρεις και τα ραγδαία μέτρα που χρειάζονται».

Αλλά και για τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών για την επιτυχή έξοδο στις αγορές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση βγήκε στις αγορές λόγω του «μαξιλαριού» και του ρυθμισμένου χρέους για να αναρωτηθεί «ποια είναι η έννοια του μαξιλαριού, αν όχι να το χρησιμοποιήσεις, στους κακούς καιρούς, για να μειώσεις τις κοινωνικές ανισότητες» και να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό ούτε για το ύψος της δαπάνης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Όσο για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, και τα όσα η σημερινή κυβέρνηση καταλογίζει στην προηγούμενη διακυβέρνηση, ο κ. Τσακαλώτος αναρωτήθηκε «γιατί οι θεσμοί είχαν τόση πρεμούρα να βάλουν την κυβέρνηση να υπογράψει την κατάργησή της, αν την είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο κλίμα αυτό, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας θα καταργούνταν οριστικά μετά τις 31 Απριλίου του 2020.

«Γιατί λοιπόν συνεχίζουμε μια τέτοια συζήτηση εδώ μέσα, αντί να δούμε πώς πρέπει να είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, ποια μέτρα απαιτούνται, πώς πρέπει μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο να αλλάξει η πλάστιγγα ανάμεσα στη ρευστοποίηση και την αναδιάρθρωση του χρέους;» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

«Η λογική σας είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός. Η επιβίωση του ισχυρότερου», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Στις πλατείες, ξέρετε καλά, πως ήταν νέα παιδιά που τους είχαν υποσχεθεί ότι με την παγκοσμιοποίηση θα έχουν δουλειές νέες και καλύτερες αλλά τελικά ή δεν είχαν δουλειές ή ήταν χειρότερες από των γονιών τους. Τι λέτε σε αυτά τα παιδιά γι΄αυτό το νομοσχέδιο. Εμείς όμως απευθυνόμαστε στη νέα γενιά και λέμε ότι όλες οι υποσχέσεις του νεοφιλελευθερισμού ήταν ψεύτικες και φάνηκε στην πράξη».

Tags
Back to top button