Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ε.Τσακαλώτος: «Βεβαίως κάναμε πλειστηριασμούς αλλά δεν ήταν πρώτης κατοικίας»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Βουλή, επανέλαβε την κυνική παραδοχή ότι οι πλειστηριασμοί βοηθούν την οικονομική ανάπτυξη και τις τράπεζες, εμμένοντας σε παλαιότερες δηλώσεις που είχε κάνει ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του κ. Χρήστου Σταϊκούρα για το νέο πτωχευτικό είπε «Βεβαίως έγιναν πλειστηριασμοί στην δική μας κυβέρνηση αλλά δεν ήταν πρώτης κατοικίας. Βεβαίως ως υπουργός Οικονομικών είπα ότι πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί και είπα ότι οι πλειστηριασμοί θα βοηθήσουν την ανάπτυξη και τις τράπεζες να δίνουν νέα δάνεια. Αλλά όταν τα είχα πει αυτά τα συνόδευσα και με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό που σήμερα δεν το λαμβάνετε υπόψη».

Επιχειρώντας να διευκρινίσει τα όσα είχε πει στο παρελθόν πρόσθεσε: «Αυτό που είπα είναι ότι σε οικονομικές δύσκολες περιπτώσεις πρέπει να είμαστε φειδωλοί με τους πλειστηριασμούς. Είμαστε σε δύσκολη συνθήκη και σήμερα και κάποιοι είναι ευάλωτοι και θέλουν προστασία. Ένα από τα πράγματα που είμαι εντελώς υπερήφανος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολιτική για τη στέγαση. Κάναμε πράγματα και για την υγεία».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να απαντήσει και στα στελέχη της ΝΔ που σχολίασαν ότι η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να εκθέσει τον ίδιο και την οικονομική πολιτική της περιόδου 2015 – 2019. «Αν είναι εναντίον μου η πρόταση δυσπιστίας όπως λέτε τότε να την ψηφίσετε. Αν τη θεωρείτε άδικη τότε σημαίνει ότι η πολιτική μου σας έχει πείσει» είπε χαρακτηριστικά.

Tags
Back to top button