Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ερντογάν: Ζητά από τον ΟΗΕ εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ για να σταματήσει ο πόλεμος - «Μόνη λύση για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, μια «αποτελεσματική λύση» για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση διάρκειας λίγων ωρών στην Κωνσταντινούπολη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, «το Ισραήλ επιδιώκει προκλήσεις για να επεκτείνει τις συγκρούσεις στην περιοχή (…). Ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη θα ήταν μια αποτελεσματική λύση για τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας».

Ο Ερντογάν περιμένει το μεγάλο «ναι» από την συνάντηση με τον γερμανό καγκελάριο για τα Eurofighter

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο τόνο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν την Τρίτη δήλωσε χαρακτηριστικά: Ο χρόνος για διπλωματία «τελείωσε», ζητώντας κινήσεις προς την επιβολή «κυρώσεων» κατά του Ισραήλ. «Δεν μας έμεινε κάτι άλλο να πούμε διπλωματικά, πολιτικά…τελειώσαμε με αυτά. Χρειαζόμαστε άλλα εργαλεία», δήλωσε ο Φιντάν σε διάσκεψη για το «μέλλον της Παλαιστίνης» που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε παράλληλα τη «διαρκή ειρήνη» στον Καύκασο, μετά τη συνάντηση του Φιντάν με τους τέσσερις ομολόγους του, τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ, τον Ιρανό Αμπάς Αραγτσί, τον Αρμένιο Αραράτ Μιρζογιάν και τον Αζέρο Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Προσφάτως προέκυψαν εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης σχετικά με τον «διάδρομο Ζανγκεζούρ», ένα έργο του Αζερμπαϊτζάν που προχωρά μαζί με την Τουρκία με σκοπό την κατασκευή ενός διαδρόμου στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας, η οποία αποδέχθηκε το έργο, και του Ιράν, ενάντια στις επιθυμίες της Τεχεράνης.

Tags
Back to top button