Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έρχονται καλά νέα-Παρουσίαση της «SOUKOS GROUP» σε επιτελείς του ΓΕΣ των συστημάτων “Μινώταυρος” και “Ποσειδών”

Στις 03 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ από εκπροσώπους της εταιρείας SOUKOS GROUP, σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και εφαρμογές των συστημάτων που διαθέτει,

Δεν πρόκειται για νέο σύστημα ( ειδικά για τον Μινώταυρο), αφού έχουν γραφτεί και ειπωθεί αρκετά, αλλά μετά την δοκιμαστική βολή τον Απρίλιο 2024, όλα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η απόφαση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, αλλά εφόσον ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το σύστημα αυτό θα γίνει ο εφιάλτης των Τούρκων.

Προορίζεται πάντως να τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία στο Αιγαίο κατά των τουρκικών σμηνών drone.

ότι “το Anti-Drone σύστημα ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ έκανε δοκιμές τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και όπως ενημέρωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Κωνσταντίνος Σούκος, τα αποτελέσματα ήταν θετικά και όπως τα περίμεναν”.

Δεν δίνονται για λόγους απορρήτου περισσότερες λεπτομέρειες για τις δοκιμές, διότι πρόκειται για οπλικό σύστημα στο οποίο έχει την ευθύνη και το ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σούκου.

Πότε όμως θα βγει σε τελικά σε παραγωγή το ελληνικό αντίδοτο κατά των τουρκικών drones;

Σύμφωνα με δημοσιογραφικούς ισχυρισμούς, η γνωστή  ελληνική αμυντική εταιρεία Soukos Robots, έχει αναπτύξει ένα όπλο λέιζερ που μπορεί να «εξουδετερώσει από μακριά» ακόμη και τουρκικά UCAV.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική αμυντική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι αναπτύσσει όπλο λέιζερ που είναι ικανό να  χρησιμοποιήσει 300 κιλοβάτ ενέργειας, με κύριο πελάτη τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Χωρίς να αναφερθεί πώς θα παραχθούν τα 300 κιλοβάτ ενέργειας, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι να εξουδετερώνει οποιοδήποτε αεροσκάφος με το όπλο λέιζερ από απόσταση 30 χιλιομέτρων”.
Εμείς από την ιστοσελίδα μας δεν αναφέρουμε ούτε την ισχύ του όπλου, ούτε το δραστικό βεληνεκές του, αφού τίποτα από όλα αυτά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Τονίζουμε όμως ότι, η νέα αποκάλυψη θα είναι ότι αυτό το σύστημα ελληνικής κατασκευής σύστημα ( εφόσον ολοκληρωθούν όλα), θα στοχεύει αποκλειστικά στο να καταρρίπτει τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα BAYRAKTAR, που αποτελούν τον πονοκέφαλο της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Το θωρακισμένο τροχοφόρο όχημα με όπλο laser, αναπτύσσει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων, θα έχει την δυνατότητα να “τηγανίζει” τουρκικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και σκάφη σε απόσταση η οποία δεν είναι ανακοινώσιμη προς το παρόν.

Τοποθέτηση πλατφόρμας του όπλου Laser και σε ελληνικά πολεμικά πλοία

Έγινε γνωστό επίσης ότι έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτόν, μια ρομποτική πλατφόρμα laser με το όνομα «Ποσειδώνας», η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε πολεμικά σκάφη διαφόρων κλάσεων, με στόχο την εξουδετέρωση των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Πρόκειται για μια ελληνική τεχνολογική επανάσταση, εφόσον γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά, αφού τροχοφόρα οχήματα του στρατού και πολεμικά σκάφη θα μπορούν να “ κατεδαφίζουν” τουρκικά UAV από συγκεκριμένες αποστάσεις, ακυρώνοντας το “καλό χαρτί” των Τούρκων σε οποιαδήποτε ελληνοτουρκική πιθανή σύγκρουση σε στεριά και αέρα, στο καλύτερο σενάριο φυσικά.

Το σύστημα παρουσιάστηκε σε εκπομπή της ελληνικής τηλεοράσεως, πιθανότατα μετά από έγκριση του ΥΠΕΘΑ, και αυτό μας δείχνει ότι όλα πιθανότατα ευρίσκονται στο τελικό στάδιο και αυτό είναι το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση.

 

Tags
Back to top button