Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρχεται η Coca Cola με αλκοόλ!

Στην αγορά των αλκοολούχων ποτών είναι έτοιμη να εισέλθει η Coca Cola σπάζοντας μια παράδοση 125 ετών που τη θέλει ν’ ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή αναψυκτικών ποτών.

Σύμφωνα με τους Financial Times κορυφαία εταιρεία αναψυκτικών στον κόσμο έχει στρέψει το βλέμμα της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των «Chu-Hi alcopops» της Ιαπωνίας. Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας χαρακτήρισε ως «μοναδικό στην ιστορία μας» και αναμένεται να την φέρει απέναντι σε παραδοσιακά ιαπωνικά brands, όπως τα Strong Zero, Highball Lemon και sLAT. Τα σχέδια της εταιρείας έρχονται στο φως τέσσερις μήνες μετά την εκτίμηση αναλυτή της Wells Fargo ότι η Coca Cola θα επιχειρήσει είσοδο στα αλκοολούχα.

Σε εκδήλωση επενδυτών τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Κουίνσι, δεν είχε αποκλείσει μία τέτοια κίνηση, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για το πότε αυτή θα γίνει και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει. Σημειώνεται ότι η αγορά των Chu-Hi, που περιλαμβάνει εκατοντάδες γεύσεις και ποικιλίες, έχει δει τους ρυθμούς ανάπτυξής της από το 2013 έως και το 2017 να κυμαίνονται από 5% έως και 25%.

Η κίνηση της Coca Cola για είσοδο στην αγορά αλκοολούχων ποτών έρχεται την ώρα που η ίδια, όπως και άλλοι μεγάλοι όμιλοι τροφίμων, έρχονται αντιμέτωποι με συρρικνούμενες πωλήσεις στους βασικούς τομείς δραστηριοτήτων τους, δηλαδή τα ανθρακούχα αναψυκτικά, καθώς οι νεότερες γενιές γυρίζουν την πλάτη στη ζάχαρη.

Η συγκεκριμένη αγορά των Chu-Hi είναι ποτά με περιεκτικότητα αλκοόλ από 3% έως 8%. Από το 2011 εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 40% σε πωλήσεις, ενώ τα αγοράζουν κυρίως γυναίκες.

Tags
Back to top button