Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Το αλκοόλ βοηθά τη μακροζωία!

To αλκοόλ βοηθάει στη μακροζωία, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. 

Οι ερευνητές μελέτησαν 1.700 άτομα άνω των 90 ετών, σε μια μελέτη που ξεκίνησε το 2003 για να βρουν ποιες καθημερινές συνήθειες συμβάλλουν στη μακροζωία. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έπιναν περίπου δύο ποτήρια μπύρα ή κρασί την ημέρα είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα. Αντίθετα, οι μετέχοντες που ασκούνταν για 11-45 λεπτά την ημέρα μείωσαν τον κίνδυνο κατά 11%.  

Αν και οι ερευνητές δεν έχουν απάντηση για το λόγο που συμβαίνει αυτό, θεωρούν βέβαιο ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συμβάλλει θετικά στην παράταση του βίου ενός ανθρώπου. 

Επίσης, θετικά βοηθά και η ενασχόληση με ένα χόμπι δύο ώρες την ημέρα, που περιορίζει το ενδεχόμενο πρόωρου θανάτου κατά 21%, ενώ όσοι πίνουν δύο ποτήρια καφέ ημερησίως μειώνουν τον κίνδυνο κατά 10%.. 

Ωστόσο, απαιτείται νέα μελέτη για να προσδιοριστούν τα ευρήματα με βάση και τη γενετική προδιάθεση κάθε ανθρώπου. 

Tags
Back to top button