Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Tα μανιτάρια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε την σαλάτα σας, ίσως να θέλετε να προσθέσετε και μερικά μανιτάρια, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα από το Penn State, που δημοσιεύθηκε στο Advances in Nutrition, η υψηλότερη κατανάλωση μανιταριών σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου.

Στα πλαίσια της συστηματικής ανασκόπησης και της μετα-ανάλυσης, εξετάστηκαν 17 μελέτες για τον καρκίνο που δημοσιεύθηκαν από το 1966 έως το 2020. Αναλύοντας δεδομένα από περισσότερους από 19.500 ασθενείς με καρκίνο, οι ερευνητές διερεύνησαν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης μανιταριών και του κινδύνου καρκίνου.

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Τα ευρήματα της ομάδας δείχνουν ότι αυτά τα εξαιρετικά θρεπτικά superfoods μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο.

Οι ερευνητές μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ενσωμάτωσαν οποιαδήποτε ποικιλία μανιταριών στην καθημερινή τους διατροφή είχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου. Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα άτομα που έτρωγαν 18 γραμμάρια μανιταριών ημερησίως είχαν 45% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου σε σύγκριση με εκείνα που δεν έτρωγαν μανιτάρια.

«Τα μανιτάρια είναι η υψηλότερη διατροφική πηγή της εργοθειονίνης, η οποία είναι ένα μοναδικό και ισχυρό αντιοξειδωτικό, που λειτουργεί ως προστάτης των κυττάρων» δήλωσε ο Djibril M. Ba, μεταπτυχιακός φοιτητής στην επιδημιολογία στο Penn State College of Medicine.

«Η αναπλήρωση αντιοξειδωτικών στο σώμα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου» εξηγεί.

Μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Όταν εξετάστηκαν συγκεκριμένοι τύποι καρκίνου οι ερευνητές σημείωσαν τις ισχυρότερες συσχετίσεις για τον καρκίνο του μαστού, καθώς τα άτομα που έτρωγαν τακτικά μανιτάρια είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

«Συνολικά, αυτά τα ευρήματα παρέχουν σημαντικές ενδείξεις για τις προστατευτικές επιδράσεις των μανιταριών κατά του καρκίνου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας δρ. John Richie, ερευνητής του Ινστιτούτου Καρκίνου του Penn State και καθηγητής επιστημών δημόσιας υγείας και φαρμακολογίας.

Tags
Back to top button