Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέεται με τον καρκίνο – Διαβάστε ποια είναι

Αντιμικροβιακή ουσία που χρησιμοποιείται σε σαπούνια, οδοντόκρεμες, καλλυντικά ακόμα και σε παιχνίδια φέρεται ότι ευνοεί την εκδήλωση καρκίνου.

Η τρικλοσάνη, συστατικό που χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 2.000 καταναλωτικά προϊόντα, συνδέεται με τη φλεγμονή του παχέος εντέρου και την ανάπτυξη κακοήθειας.


Σύμφωνα με νέα αμερικανοκινεζική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε στη μελέτη πειρματόζωων, η τρικλοσάνη αλλάζει δραστικά τη σύσταση των μικροβιακών κοινοτήτων που ζουν μέσα στο παχύ έντερο. Οι ερευνητές από αμερικανικά και κινεζικά πανεπιστήμια, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής Γκουοντόγκ Ζανγκ του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Αμχερστ, πειραματίστηκαν με ομάδες ποντικιών, τα οποία επί τρεις εβδομάδες έτρωγαν τροφές που περιείχαν τρικλοσάνη σε διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, ακόμη και η βραχύχρονη χρήση της ουσίας σε χαμηλές δόσεις προκάλεσε στα ποντίκια χρόνια φλεγμονή του παχέος εντέρου και επιδείνωσε την προϋπάρχουσα φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και τον καρκίνο του εντέρου που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη φλεγμονή.

«Τα ευρήματά μας αυτά δείχνουν ότι η τρικλοσάνη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του εντέρου» δήλωσε ο δρ Ζανγκ.

«Επειδή ακριβώς αυτή η ουσία χρησιμοποιείται ευρέως, η μελέτη μας δείχνει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αξιολογηθεί περαιτέρω η επίπτωση της στην υγεία», ανέφεραν οι ερευνητές.


Tags
Back to top button