Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Η μαύρη σοκολάτα και οι αντιγηραντικές της ιδιότητες για τον εγκέφαλο

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ειδικό λόγο για να φάει σοκολάτα. Σε ότι αφορά όμως τη μαύρη σοκολάτα, πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές της ιδιότητες για τον εγκέφαλο.

Μία νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στον Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μαύρη σοκολάτα προστατεύει το εγκέφαλο από τις επιπτώσεις του στρες και τη φλεγμονή που προκαλείται από τη γήρανση.

Το οξειδωτικό στρες και η φλεγμονή αυξάνονται με την ηλικία και εκτιμάται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νευροεκφυλιστικών νόσων όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Η ευεργετική δράση της μαύρης σοκολάτας αποδίδεται στο φλαβονοειδές επικατεχίνη, που προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και ενισχύει τη μνήμη.

Η επικατεχίνη, που εκτός από το κακάο, βρίσκεται επίσης στο τσάι, μειώνει σύμφωνα με τη νεότερη μελέτη το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη νευροεκφυλιστικών διαταραχών, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Η έρευνα έγινε σε αρσενικά ποντίκια και έδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε επικατεχίνη που περιέχεται στη μαύρη σοκολάτα μείωσε μετά από δύο εβδομάδες σημαντικά το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή των νεύρων.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα οφέλη στη μνήμη ανθρώπων που καταναλώνουν συστηματικά μαύρη σοκολάτα.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Experimental Biology.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button