Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα για την καφεΐνη: Δείτε σε ποιους ανθρώπους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Πάρκινσον

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα, διαπιστώθηκε πως η καφεΐνη μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον σε ανθρώπους που φέρουν τη γονιδιακή μετάλλαξη που συνδέεται με την πάθηση.

Η νέα έρευνα εστίασε σε μετάλλαξη του γονιδίου LRRK2, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Οι ερευνητές προχώρησαν στη σύγκριση 188 πασχόντων από τη νόσο του Πάρκινσον με 180 ανθρώπους χωρίς τη νόσο.

Και οι δυο ομάδες περιλάμβαναν ανθρώπους με και χωρίς τη μετάλλαξη του γονιδίου LRRK2.

Από τους ανθρώπους με τη γονιδιακή μετάλλαξη, όσοι εμφάνισαν νόσο του Πάρκινσον είχαν 76% χαμηλότερη συγκέντρωση καφεΐνης στο αίμα τους σε σχέση με όσους δεν έπασχαν από τη νόσο.

Σε ανθρώπους χωρίς τη μετάλλαξη, όσοι είχαν νόσο του Πάρκινσον είχαν 31% χαμηλότερη συγκέντρωση καφεΐνης στο αίμα σε σχέση με όσους δεν νοσούσαν.

Άνθρωποι με νόσο του Πάρκινσον που έφεραν τη γονιδιακή μετάλλαξη, κατανάλωναν 41% λιγότερη καφεΐνη την ημέρα σε σχέση με ανθρώπους με και χωρίς τη μετάλλαξη που δεν είχαν τη νόσο.

Η Δρ Grace Crotty από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα είναι υποσχόμενα και ενθαρρύνουν μελλοντική έρευνα για την καφεΐνη και σχετικές με αυτή θεραπείες για τη μείωση της πιθανότητας άνθρωποι με το γονίδιο να εμφανίσουν τη νόσο.

Η Crotty δήλωσε ότι είναι πιθανό τα επίπεδα καφεΐνης στο αίμα να χρησιμοποιηθούν ως βιοδείκτης για να βοηθηθεί ο εντοπισμός των ανθρώπων με το γονίδιο που θα εμφανίσουν τη νόσο, υποθέτοντας ότι τα επίπεδα καφεΐνης παραμένουν σχετικά σταθερά.

Tags
Back to top button