Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Επτά διατροφικά ζεύγη με… υπερδυνάμεις (φωτό)

Μπορεί να γνωρίζετε ποια θρεπτικά συστατικά σάς παρέχουν οι τροφές που καταναλώνετε, ξέρετε όμως πώς θα ενισχύσετε την απορρόφησή τους από τον οργανισμό;

Ορισμένα προϊόντα «συνεργάζονται» άριστα μεταξύ τους ώστε τα συστατικά τους να επιδράσουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και να μας εξασφαλίσουν καλύτερη υγεία.

1. Ντομάτα + ελαιόλαδο

Η ντομάτα είναι πλούσια σε καροτενοειδή, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες βρίσκονται και σε άλλα φρούτα και λαχανικά με κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα. Ο συνδυασμός των καροτενοειδών με μια μικρή ποσότητα λιπαρών (περίπου 3-5 γραμμάρια), όπως τα υγιεινά λιπαρά που υπάρχουν στο ελαιόλαδο, ενισχύει σημαντικά την απορρόφησή τους.

2. Κουρκουμάς + μαύρο πιπέρι

Η κουρκουμίνη, το ενεργό συστατικό του κουρκουμά (γνωστός και ως κιτρινόριζα), έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η απορρόφησή της από τον οργανισμό είναι «φτωχή», ωστόσο μπορεί να ενισχυθεί όταν συνδυάζεται με την πιπερίνη, το ενεργό συστατικό του μαύρου πιπεριού.

3. Κουνουπίδι + φασόλια

Τα φασόλια είναι καλή πηγή φυτικού (μη αιμικού) σιδήρου. Η απορρόφηση του σιδήρου ενισχύεται παρουσία της βιταμίνης C και το κουνουπίδι είναι μια εξαιρετική πηγή της βιταμίνης.

4. Σολομός + τυρί-κρέμα

Ο σολομός είναι από τις λίγες τροφές που παρέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης D. Η βιταμίνη D συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, μέταλλο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά, όπως το τυρί-κρέμα.

5. Γάλα + μέλι

Το γάλα περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη και το οποίο προωθεί τη χαλάρωση και διευκολύνει τον ύπνο. Το μέλι περιέχει σάκχαρα, δηλαδή υδατάνθρακες, οι οποίοι ενισχύουν την επίδραση της τρυπτοφάνης.

6. Πράσινο τσάι + λεμόνι

Η φέτα λεμονιού που βάζουμε στο τσάι δεν εξυπηρετεί μόνο γευστικούς σκοπούς. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό χάρη στον χυμό του λεμονιού.

7. Μπανάνα + γιαούρτι

Όπως όλα τα γαλακτοκομικά, το γιαούρτι είναι καλή πηγή ασβεστίου. Εκτός από τη βιταμίνη D, την απορρόφηση του ασβεστίου προωθεί και μια κατηγορία φυτικών ινών που ονομάζονται ινουλίνες και οι οποίες βρίσκονται σε σημαντική ποσότητα στη μπανάνα.

 

Tags
Back to top button