Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονας: «Η ανθρωπότητα πρέπει να μάθει να ζει με την απειλή του κορονοϊού»

Την ανάγκη να προσαρμοστεί ολόκληρη ανθρωπότητα στη ζωή με τον κοροναϊό επανέλαβε ο καθηγητής παγκόσμιας υγείας στο Imperial College του Λονδίνου, Ντέιβιντ Ναμπάρο.

«Η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει να ζει με την απειλή του κοροναϊού για το άμεσο μέλλον και να προσαρμοστεί καταλλήλως, καθώς δεν έχει διασφαλιστεί ότι μπορεί να παρασκευαστεί αποτελεσματικό εμβόλιο», προειδοποιεί ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως μιλώντας στην εφημερίδα Guardian.

Ο απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Covid-19 στη Βρετανία, εκτίμησε ότι η κοινή γνώμη δεν πρέπει να υποθέτει ότι το εμβόλιο θα παρασκευστεί σύντομα και ότι ο κόσμος θα πρέπει να προσαρμοστεί στην συνεχιζόμενη απειλή.

«Δεν παρασκευάζεται κατ’ ανάγκη ένα εμβόλιο που να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό απέναντι στον κάθε ιό. Μερικοί ιοί είναι πολύ, πολύ δύσκολοι όσο αφορά την παρασκευή εμβολίου, επομένως για το προβλεπόμενο μέλλον θα πρέπει να βρούμε τρόπους να προχωρήσουμε τη ζωή μας με τον ιό αυτό ως συνεχή απειλή […] Αυτό σημαίνει να απομονώνουμε όσους εμφανίζουν συμπτώματα και τις επαφές τους. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να προστατευτούν» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Επιπλέον θα πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητα των νοσοκομείων να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα. Αυτή θα είναι μια νέα κανονικότητα για μας».

Ο δρ. Ναμπάρο δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί για το μέλλον του κόσμου στην εποχή του κορονοϊού.

Την Παρασκευή, η επικεφαλής της ομάδας για τις νέες ασθένειες του ΠΟΥ, Μαρια ΒανΚέρκχοβ, δήλωσε πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα τεστ αντισωμάτων που παρασκευάζονται τώρα θα δείχνουν εάν το κάθε άτομο έχει αποκτήσει ανοσία στον Covid-19 ή ότι δεν κινδυνεύει να μολυνθεί ξανά από τον ιό.

 

 

Tags
Back to top button