Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Επιχειρηματίες εστίασης για νέα μέτρα: «Είναι σαν να μπαίνουμε σε μίνι lockdown»

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εστίαση και το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους σχολίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Καββαθάς.

«Καταρχάς να πούμε ότι για να υπάρχει ασφαλές περιβάλλον θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εργαζόμενοι. Εάν κάποιοι από τους εργαζόμενους για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να εμβολιαστούν - εμείς κάνουμε μια προσπάθεια να τους πείσουμε- θεωρώ ότι δεν μπορεί να είναι στο σέρβις ή στο παρασκευαστήριο εστίασης άνθρωπος ο οποίος δεν είναι βέβαιο ότι δεν είναι φορέας του ιού. Άρα το τεστ είναι απαραίτητο» τόνισε στo Sputnik. 

Πανελλαδικά στον κλάδο της εστίασης σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Καββαθά είναι 360.000 εργαζόμενοι. «Υπολογίζουμε ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που το 70% του κλάδου είναι εμβολιασμένο» ανέφερε.

Την ίδια ώρα όμως το ερώτημα που γεννάται είναι εάν οι πελάτες γνωρίζοντας ότι στις τάξεις των εργαζόμενων στην εστίαση υπάρχουν μη εμβολιασμένοι αν θα επισκέπτεται το χειμώνα τους κλειστούς χώρους κι αν θα προκληθεί μείωση τζίρου.

«Ούτως ή άλλως θα έχουμε μείωση κίνησης από τη στιγμή που μέσα στα μαγαζιά θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και το ποσοστό των εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το 55% ενώ επίσης το ποσοστό των εμβολιασμένων στις ηλικίες που επισκέπτονται τους χώρους εστίασης, δηλαδή 50 ετών και κάτω, είναι μικρότερο του 50%. Άρα το 50% των δυνητικών πελατών έχει χαθεί κατά συνέπεια θα έχουμε μείωση του κύκλου εργασιών και η εστίαση μπαίνει σε ένα μίνι lockdown για έξι μήνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα» είπε ο κ. Καββαθάς προσθέτοντας ότι ο κλάδος θα χρειαστεί μέτρα στήριξης «διαφορετικά θα θρηνήσουμε απώλειες επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας».

Tags
Back to top button