Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Eπικεφαλής της CIA: Ισραήλ και Ιράν δεν θέλουν «ολοκληρωτική σύγκρουση»

Την πεποίθηση ότι ούτε το Ισραήλ ούτε το Ιράν θέλουν «ολοκληρωτική σύγκρουση», εξέφρασε ο επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, επικαλούμενος πληροφορίες από την κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ωστόσο πρόσθεσε πως πάντα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αυτός ο υπολογισμός να είναι εσφαλμένος.

«Εμείς αντιμετωπίζουμε τον πολύ πραγματικό κίνδυνο μιας περαιτέρω περιφερειακής κλιμάκωσης της σύγκρουσης», είπε ο Μπερνς κατά τη διάρκεια συνεδρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CBS News.

Aυστηρή προειδοποίηση του Ιράν στο Ισραήλ: Αν πληγεί οποιαδήποτε υποδομή μας, θα απαντήσουμε με αντίποινα


Ακόμη, υποστήριξε ότι το Ισραήλ «ζυγίζει πολύ προσεκτικά» το πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία η Τεχεράνη εκτόξευσε περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα για «λανθασμένες εκτιμήσεις». «Η Μέση Ανατολή είναι ένα μέρος όπου συμβαίνουν συνεχώς περίπλοκα πράγματα», λέει.

Ο Μπερνς ανέφερε, ακόμη, ότι ενώ η ιρανική επίθεση αποκάλυψε κάποιους περιορισμούς στις στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν, «αυτό δεν σημαίνει ότι οι δυνατότητες αυτές δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρές και είναι κάτι που όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους».

Όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Μπερνς είπε ότι φάνηκε να έχει επιταχυνθεί, αλλά δεν έδειξε ότι το Ιράν έχει αλλάξει απόφαση αναφορικά με την αναστολή της οπλοποίησής του.

Όσον αφορά τη Γάζα, ο Μπερνς τόνισε ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους και την κατάπαυση του πυρός είναι «άπιαστες» μέχρι στιγμής, αν και έχουν πλησιάσει κατά καιρούς.

«Το τι διακυβεύεται στη Γάζα διαμορφώνεται από την πολιτική βούληση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της CIA«Στο τέλος, δεν πρόκειται μόνο για αγκύλες σε κείμενα ή δημιουργικές φόρμουλες όταν προσπαθείς να διαπραγματευτείς μια συμφωνία ομηρίας και κατάπαυσης του πυρός. Πρόκειται για ηγέτες που πρέπει τελικά να αναγνωρίσουν ότι δεν πάει άλλο, ότι το τέλειο σπάνια υπάρχει στο μενού, ειδικά στη Μέση Ανατολή. Και στη συνέχεια πρέπει να πας να κάνεις δύσκολες επιλογές και κάποιους συμβιβασμούς προς το συμφέρον και μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής σταθερότητας».

Tags
Back to top button