Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Επαναληπτικές εκλογές - Β΄γύρος περιφερειακών και δημοτικών: Πού και πώς ψηφίζετε;

Στα ίδια εκλογικά τμήματα καλούνται να ψηφίσουν οι εκλογείς στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μεταξύ 07:00 και 19:00.

Εγκύκλιο για τη διενέργεια των επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών δημοσίευσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της κάλπης της Κυριακής της 26ης Μαΐου, τα αποτελέσματα δίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, την ερχόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου, θα επαναληφθεί η ψηφοφορία στις περιφέρειες και τους
δήµους όπου κανένας συνδυασµός δεν συγκέντρωσε ποσοστό µεγαλύτερο του 50%. 

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, αφού η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Δημοτικές εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα στους δήμους της Αττικής

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις». 

Οι ψηφοφόροι, ειδικότερα, θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν.

Ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 07:00 ώρα και θα λήξει την 19:00 ώρα.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τµήµατα που χρησιµοποιήθηκαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, µε τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, ενώ για την υποστήριξη του έργου των εφορευτικών επιτροπών θα οριστεί ένας γραµµατέας.

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται, ότι όπως ίσχυσε την προηγούμενη Κυριακή, έτσι και την ερχόμενη, θα γίνονται χωρίς χρέωση οι διελεύσεις σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, από τις 00:00 ως τις 24:00.

Η ρύθμιση αφορά στους εξής οδικούς άξονες: Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός), Γέφυρα Ρίου -Αντιρίου, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας), Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση - Σκάρφεια, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ράχες– Κλειδί), Εγνατία Οδός, Αττική Οδός.

Tags
Back to top button