Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έως και μήνες μετά τη λοίμωξη παράγουν αντισώματα οι ασθενείς με κορονοϊό

Στους ασθενείς του κορονοϊού εστιάζει νέα αμερικανική έρευνα επισημαίνοντας πως παράγουν υψηλής ποιότητας αντισώματα κατά του SARS-CoV-2 ακόμη και πέντε έως επτά μήνες μετά την αρχική λοίμωξη. Η μελέτη δείχνει ότι όσοι μολύνθηκαν με τον νέο ιό, μπορεί -αν και όχι κατ' ανάγκη- να αναπτύσσουν μακράς διάρκειας ανοσία.

Οι ερευνητές του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ανοσολογίας Ντίπτα Μπατατσάρια, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανοσολογίας «Immunity», πραγματοποίησαν τεστ αντισωμάτων σε 5.882 άτομα και διαπίστωσαν ότι αντισώματα υπήρχαν στο αίμα σε επαρκή επίπεδα επί τουλάχιστον πέντε έως επτά μήνες.

«Πολλές ανησυχίες έχουν εκφραστεί για το κατά πόσο διαρκεί η ανοσία έναντι της Covid-19. Βρήκαμε σαφώς ότι υψηλής ποιότητας αντισώματα συνεχίζουν να παράγονται πέντε έως επτά μήνες μετά τη λοίμωξη», δήλωσε ο Μπατατσάρια όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και εκτίμησε ότι η ανοσία διαρκεί πολύ περισσότερους από επτά μήνες, «τουλάχιστον δύο χρόνια», όπως είπε, κάτι που -αν όντως ισχύει- είναι πολύ ενθαρρυντικό και για τα μελλοντικά εμβόλια. Ανέφερε, επίσης, ότι είναι εσφαλμένες οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις πως τα επίπεδα αντισωμάτων στο σώμα μειώνονται γρήγορα και η ανοσία έναντι του κορονοϊού δεν διαρκεί πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο παρόμοιες έρευνες, μία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και μία άλλη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, συνολικά σε σχεδόν 750 άτομα που είχαν μολυνθεί με τον κορονοϊό, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε ένα άλλο περιοδικό Ανοσολογίας, το «Science Immunology», βρήκαν ότι οι ασθενείς συνέχιζαν μετά από τρεις μήνες να έχουν επαρκή αντισώματα για να τους παρέχουν ανοσία. Ειδικότερα, αντισώματα IgC κατά της πρωτεΐνη-ακίδας του κορονοϊού βρέθηκαν να διαρκούν περισσότερες από 100 ημέρες.

Τέλος, μία άλλη μελέτη, με επικεφαλής μία Ελληνίδα ερευνήτρια της διασποράς, τη δρα Θεοδώρα Χατζηιωάννου του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, η οποία ανέλυσε 37 δείγματα αίματος, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αντισώματα έναντι των εποχικών κορονοϊών (οι οποίοι προκαλούν κοινό κρυολόγημα) δεν παρέχουν προστασία έναντι της σοβαρής λοίμωξης Covid-19.

Tags
Back to top button