Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΦ: Προσοχή στα «θαυματουργά» προϊόντα κάνναβης

Επιπλέον, για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, όπως και για τα λοιπά συνταγογραφούμενα φάρμακα, απαγορεύεται κάθε διαφημιστική ή προωθητική ενέργεια, καθώς και η παροχή δωρεάν δειγμάτων στο κοινό, τονίζει ο ΕΟΦ.

Παράλληλα, όμως, λειτουργούν εταιρείες και καταστήματα – φυσικά και διαδικτυακά- που εμπορεύονται βρώσιμα ή άλλου είδους προϊόντατα οποία περιέχουν κανναβινοειδή (π.χ. CBD, CBDa, CBC κ.λπ.) με περιεκτικότητα σε THC μέχρι 0,2%. Εκτός του ότι δεν έχει διαμορφωθεί το κανονιστικό πλαίσιο για τους όρους διάθεσής τους στην αγορά, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, συχνά προβάλλονται με παραπλανητικό τρόπο. Δηλαδή, δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για «θαυματουργά» προϊόντα με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες, αφού η προώθησή τους εμπεριέχει ισχυρισμούς που προσιδιάζουν μόνο σε φάρμακα, αποδίδοντάς τους ιδιότητες πρόληψης, αγωγής ή θεραπείας ανθρώπινης νόσου.

Ο ΕΟΦ διεξάγει σχετικούς ελέγχους και προειδοποιεί ότι θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με το πνεύμα της νομοθεσίας, αλλά συνεχίζουν απτόητες την παραπλάνηση των πολιτών θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους.

Tags
Back to top button