Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Εντός της ημέρας έρχονται νέα μέτρα για τις λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού

Έκτακτα μέτρα και στις λαϊκές αγορές θα τεθούν σε εφαρμογή λόγω κορονοϊού το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Οι αλλαγές στις λαϊκές αγορές θα γίνουν γνωστές μέσα στην ημέρα οπότε και αναμένεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Η βασική αλλαγή είναι ότι θα επιτρέπεται μόνο η πώληση τροφίμων, όπως αποφασίστηκε ύστερα από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αρμόδια υπηρεσία Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας.

«Οι στιγμές επιβάλουν να ενώσουμε δυνάμεις, γνώσεις και ηθική», δήλωσε η κ. Πατουλίδου.
Την πληροφορία για περιορισμούς στα είδη που πωλούνται στη λαϊκή αγορά επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σε ραδιοσταθμό.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι στις λαϊκές αγορές:

«Ό,τι δεν έχει σχέση με το φαγητό φεύγει. Παραμένουν τα χαρτικά, όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαικές αγορές - ρούχα, εσώρουχα, κηπευτικά κ.α. Άρα θα υπάρχει χώρος και να απομακρυνθούν οι πάγκοι ο ένας από τον άλλο».

Τι είδη θα πωλούνται στη λαϊκή αγορά μετά την ΚΥΑ
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις λαϊκές αγορές θα πωλούνται:

Πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα.

Στα κατεψυγμένα τρόφιμα περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.
 

Tags
Back to top button