Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιάζει η βυθισμένη «Ατλαντίδα» της Αργολίδας (βίντεο)

Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, αλλά σε απόσταση αναπνοής από την παραλία Καλυμνιός στην ακτή της Επιδαύρου, και σε βάθος μόλις 2 μέτρων απλώνεται η «βυθισμένη πολιτεία» της Αργολίδας, που εντυπωσίασε το διαδίκτυο, μετά το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο YouTube.

Μυκηναϊκοί τάφοι του 12ου αιώνα πΧ., τείχη, θεμελιώσεις κτιρίων, αμφορείς και τμήματα πλακόστρωτων φαίνονται πεντακάθαρα μέσα από τα καταγάλανα νερά, είτε περνώντας με βάρκα, είτε κολυμπώντας. Σε κάποια σημεία μάλιστα σώζεται ακόμα και ο αρχαίος λιμενοβραχίονας. Διακρίνεται επίσης και ένα εντυπωσιακό κτίριο με τις κυλινδρικές κατασκευές του, που παραπέμπουν σε αποθηκευτικούς χώρους προϊόντων.

Πριν από πολλούς αιώνες, η περιοχή αποτελούσε λιμενική εγκατάσταση ή εμπορικό σταθμό της γειτονικής Επιδαύρου. Η Επίδαυρος πήρε το όνομά της από τον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της τον Επίδαυρο, γιο του Άργους και της Ευάδνης. Η πόλη πήρε μέρος στους Μηδικούς Πολέμους και υπήρξε σύμμαχος των Σπαρτιατών στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ο πρώτος οικισμός της ανήκει στην προϊστορική εποχή και βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την κωμόπολη της Παλαιάς Επιδαύρου.

Σύμφωνα με τη μυθολογία εκεί γεννήθηκε ο Ασκληπιός, όπου και ξεκίνησε η λατρεία του για πρώτη φορά τον 6ο πΧ. αιώνα. Η στρατηγική της θέση, αλλά και το Ασκληπιείο της, συνετέλεσαν έτσι ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία.

Tags
Back to top button