Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έναρξη παράδοσης στις ΤΕΔ του κιτ καθοδήγησης "GÖZDE" -Η ενσωμάτωση του στο Bayraktar AKINCI και η χρήση του στο Αιγαίο

Η Τουρκική αμυντική βιομηχανία παρά τους καταστροφικούς σεισμούς και την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας της, εξακολουθεί με αμείωτους ρυθμούς τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων-μέσων και πυρομαχικών στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ), ενισχύοντας την  μαχητική ισχύ και ικανότητά τους.

Έναρξη παράδοσης στις ΤΕΔ  του κιτ καθοδήγησης GÖZDE που μετατρέπει τις βόμβες Mk-82 σε "εξυπνες" 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται έγκριτου σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας που αναφέρει ότι, "το κιτ καθοδήγησης GÖZDE, που αναπτύχθηκε από την ASELSAN, παραδόθηκε στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις", επισημαίνοντας:

"Στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, οι μελέτες κατευθυνόμενων πυρομαχικών συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα. Η ASELSAN, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα την πρώτη εξαγωγή πυρομαχικών TOLUN, σημείωσε μια νέα επιτυχία στον τομέα αυτό

Έγινε η πρώτη παράδοση του κιτ καθοδήγησης GÖZDE, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ASELSAN και σε συνεργασία με την TÜBİTAK-SAGE σύμφωνα με τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ικανότητα χτυπήματος ακριβείας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες πάντα δίνουν προτεραιότητα στην αποτροπή βλάβης αμάχων στις γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται, έχει αυξηθεί σε υψηλότερο επίπεδο με το κιτ καθοδήγησης GÖZDE.

Πλήγμα στο κύρος του Σι Τζινπίνγκ: Έχασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του o κινεζικός στρατός;

Το κιτ καθοδήγησης GÖZDE, το οποίο χρησιμοποιείται στη βόμβα Mk-82 ως κεφαλή του, προσδίδει  ικανότητα χτυπήματος ακριβείας 3 μέτρα, χάρη στα συστήματα πλοήγησης GPS/INS και  της κεφαλής αναζήτησης λέιζερ. Το GÖZDE, το οποίο μπορεί επίσης να χτυπήσει κινούμενους στόχους που ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα, έχει ρυθμιζόμενο ύψος που μπορεί να εκραγεί.

Οι μελέτες κατευθυνόμενων πυρομαχικών συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς

Ο τομέας της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, συνεχίζει το έργο του για την ανάπτυξη όλων των ειδών πυρομαχικών που χρειάζονται. Παρατηρείται ότι τα πυρομαχικά που εισήχθησαν στο απόθεμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εξήχθησαν σε άλλες χώρες.

Τα τελευταία 8 χρόνια, η Τουρκία έχει καταφέρει να εξάγει πυρομαχικά σε περισσότερες από 40 χώρες ειδικά ως επίδραση των εξαγωγών  σε UAV.

Δοκιμές ενσωμάτωσης του GÖZDE  στο  μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar AKINCI

Παράλληλα οι μελέτες ενσωμάτωσης του GÖZDE στο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα επίθεσης Bayraktar AKINCI (TİHA), σχεδιασμένο για πολεμικά αεροσκάφη F-16, συνεχίζονται με επιτυχία.

Το Bayraktar AKINCI TİHA, που αναπτύχθηκε σε εθνικό  επίπεδο από την Baykar στο πλαίσιο του Έργου AKINCI που διεξάγεται υπό την ηγεσία της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία 30 χιλιάδες ώρες πτήσης, λειτουργώντας  με επιτυχία από τις 29 Αυγούστου 2021, όταν εισήλθε στην απογραφή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAF), ενώ  κατέχει το ρεκόρ υψομέτρου στην ιστορία της εθνικής μας αεροπορίας πετώντας σε υψόμετρο 45.118 ποδιών (13.716 μέτρα) στο πλαίσιο των δοκιμών αντοχής του στις21 Ιουνίου 2022.

Παράλληλα η  διαδικασία ενσωμάτωσης των πυρομαχικών εθνικής παραγωγής στο Bayraktar AKINCI TİHA συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο των  παραπάνω δραστηριοτήτων του AKINCI, μέχρι στιγμής MAM-L, MAM-T, MAM-C, Tolun, Teber-82, Teber-81, LGK-81, LGK-82, HGK-82, Gökçe Guidance Kit, Gözde Guidance Kit , KGK-82-SİHA, UHA-230 Supersonic Missile και Çakır Missile δοκιμάστηκαν με επιτυχία.

Η χρήση του Akinci στο Αιγαίο

Η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοπιήσει τα drones Akinci σε αποστολές προσβολής  οχυρωμένων στόχων από μεγάλη απόσταση, με κατάλληλη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, προσπαθώντας παράλληλα την βελτίωση της ακρίβεια αυτών με κιτ καθοδήγησης, όπως το GÖZDE που προαναφέραμε.

Σε αυτόν τον τρόπο τακτικής χρησιμοποίησής του κατατείνει το γεγονός ότι το εν λόγω drone, είναι πάρα πολύ αργό με maximum ταχύτητα τα 361 χλμ την ώρα, γεγονός που το καθιστά λίαν ευάλωτο στόχο για τα μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, των οποίων η ταχύτητα είναι πολλαπλάσια.

Κοινώς αν τα Akinci βγούν στο Αιγαίο στα αρχικά στάδια τουλάχιστον μιας Ελληνοτουρκικής σύρραξης, τα φίλια μαχητικά θα τα καταρρίψουν σαν τις μύγες, το ένα μετά το άλλο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον στα αρχικά στάδια κατά των νησιών μας, ένα συνδυασμό από drones καμικάζι , ΠΕΠ, αυτοκινούμενου πυροβολικού και πυραύλων εκτοξευόμενους από χερσία και εναέρια μέσα, συμπεριλμβανομένου και του Akinci.

Τα Akinci δεν πρόκειται η Τούρκοι να τα βγάλουν στο Αιγαίο στα αρχικά στάδια  και η προσβολή οχυρωματικών θέσεων μας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπως, Σταθμών Διοικήσεων, αποθηκών πυρομαχικών, σταθμών παραγωγής ενέργειας , ύδρευσης , γεφυρών και γενικότερα έργων κοινής ωφελείας στρατηγικού ενδιαφέροντος , θα γίνεται ενώ αυτά θα πετούν πάνω από την ηπειρωτική Τουρκία, σε απόσταση χιλιομέτρων από τα μικρασιατικά παράλια, κάνοντας χρήση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που θα φέρουν, όπως είναι οι  TRG-230-IHA και η βόμβα μινιατούρα Tolun.

Με τον τρόπο αυτό θα προστατεύονται τα ευάλωτα και αργά Akinci από τα τουρκικά αντιαεροπορικά και την τουρκική πολεμική αεροπορία, η οποία θα έχει βγεί στο Αιγαίο μαζί ίσως με το kizinlema και  τα ΤΒ-3 drones που θα πετούν από το TCG Anadolu, προκειμένου να αντιπαρατεθεί με την Ελληνική πολεμική αεροπορία, η οποία όμως έχει την υπεροχή.

 

 

 

 

Tags
Back to top button