Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση η εμβληματική Σαγράδα Φαμίλια

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση είναι ο εμβληματικός ναός της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη μετά την τοποθέτηση σήμερα της κορυφής του κεντρικού και πιο ψηλού πύργου.

Το κομμάτι, που τοποθετήθηκε σήμερα, όταν το επέτρεψαν μετά από μέρες οι καιρικές συνθήκες, είναι το τελευταίο κομμάτι από τους ύψους 17 μέτρων σταυρούς στην κορυφή των πύργων.

 

 

Τώρα πλέον η εκκλησία έχει ύψος 172,5 μέτρων και είναι το υψηλότερο κτίριο στη Βαρκελώνη και η υψηλότερη βασιλική στον κόσμο.

Έχουν περάσει 144 χρόνια από την έναρξη κατασκευής του έργου ζωής του Αντόνι Γκαουντί και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν άλλα δέκα για την ολοκλήρωση του έργου καθώς πρέπει να γίνουν εργασίες στη νότια πρόσοψη.

Μια μικρή τελετή για την ολοκλήρωση του πύργου θα γίνει στις 10 Ιουνίου, όταν συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του Γκαουντί.

Η Σαγράδα Φαμίλια είναι το πιο δημοφιλές σημείο στην πόλη με 5 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο και έσοδα 150 εκατ. ευρώ, τα μισά από τα οποία διατίθενται στην κατασκευή.

Tags
Back to top button