
Η τακτική κατανάλωση τροφών φυτικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, έχει συσχετιστεί σταθερά με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα μήλα αντιπροσωπεύουν το 12,5% όλων των φρούτων που καταναλώνονται στον κόσμο, λόγω της γεύσης και της ευκολίας στην κατανάλωσή τους, και πιθανώς λόγω των οφελών υγείας που παρέχουν.
Τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή πολυφαινολών και φυτικών ινών και αυτά τα βιοδραστικά συστατικά μπορεί να είναι υπεύθυνα για τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Οι επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι η συχνή κατανάλωση μήλου σχετίζεται αντιστρόφως με το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και τη συνολική θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα.