Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Πέντε περιστατικά σοβαρών παρενεργειών στην Ελλάδα

Στα πέντε ανέρχονται πλέον τα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Στα περιστατικά που έχουν εμφανίσει σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα. 

Η πρόεδρος της Επιτροπής σε σχετική ερώτηση έκανε λόγο για πέντε περιστατικά σοβαρής ανεπιθύμητης ενέργειας, η οποία και αφορά σε αναφυλακτική αντίδραση που όπως είπε και τα πέντε έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Για μια περίπτωση παρενεργειών ωστόσο, όπως είπε δεν έχει λάβει ακόμη «την τελική τεκμηρίωση για τη συσχέτιση της κλινικής της εικόνας με τον εμβολιασμό». «Είμαστε και σύμφωνοι με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και ευτυχείς που δεν έχουμε σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες» σημείωσε η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη και τους εμβολιασμούς στις ηλικιακές ομάδες 80-84 ετών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έκανε γνωστό ότι περίπου 100.000 έχουν εμβολιαστεί, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου. Ακόμη, 110.000 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού.

Όσον αφορά εμβόλια άλλων νοσημάτων, η Μ. Θεοδωρίδου όπως είναι για τη γρίπη, τον έρπητα ζωστήρα, τον HPV, τόνισε ότι το σύνολο αυτών των εμβολιασμών θα πρέπει να γίνονται ανεξάρτητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, σε ό,τι αφορά τους ενήλικες, όπως είπε, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια που έχει συστήσει ο γιατρός να κάνουμε για άλλα νοσήματα, θα πρέπει να γίνονται 14 μέρες πριν ή 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

Τόνισε παράλληλα ότι οι έφηβοι άνω των 16 ετών με προβλήματα υγείας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer με το MRNA. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη και αφορά χιλιάδες παιδιά άνω των 16 ετών.

 

 

Tags
Back to top button