Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Γαλλία και Ιταλία έτοιμες να ξεκινήσουν την επαναχορήγησή του

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συζήτησαν χθες Τρίτη 16 Μαρτίου, σχετικά με την αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca και ανέφεραν ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τη χορήγησή του. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση από την ιταλική κυβέρνηση, τονίζεται ότι η συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και σε αυτήν η διοικήτριά του, Έμερ Κουκ, δήλωσε πως τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους όσον αφορά στο εμβόλιo της AstraZeneca για τη νόσο COVID-19.

Ακόμα, επισημαίνεται πως «πρόκειται για προσωρινό προληπτικό μέτρο, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πρόσθετων δοκιμών από τον EMA, με τις προκαταρκτικές δηλώσεις του οργανισμού να είναι ενθαρρυντικές».

Υπενθυμίζεται πως παγκόσμια ανησυχία έχει προκληθεί για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca κατά της νόσου COVID-19, καθώς πολλές χώρες τόσο εντός όσο και εκτός Ε.Ε. έχουν αναστείλει τη χορήγησή του ύστερα από αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων που διερευνώνται.

Τέλος, όσον αφορά στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ομόφωνα ενέκρινε τη συνέχιση της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca για τη νόσο COVID-19.

Tags
Back to top button