Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έμφραγμα: Τρώγοντας αυτό το φρούτο μειώνεται ο κίνδυνος κατά 59%

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα έλεγαν οι παλαιοί και να, που ερευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πως όσοι καταναλώνουν το διάσημο αυτό φρούτο, έχουν 59% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν έμφραγμα!

Ρόλο προστάτη για την καρδιά μας και όχι μόνο παίζει ένα νόστιμο φρούτο, δικαιώνοντας τη φήμη που το ακολουθεί  Οι διαλυτές φυτικές ίνες των μήλων φαίνεται να προκαλούν μείωση των επιπέδων χοληστερόλης – και δη της «κακής» (LDL)- στο αίμα, γεγονός που πιθανώς να οφείλεται στην αυξημένη απέκκριση χολικών αλάτων, αλλά και της περιεχόμενης πηκτίνης. Μία μελέτη αναφέρει πως η καθημερινή κατανάλωση 2-3 μήλων μείωσε τα επίπεδα χοληστερόλης μέχρι και 10% ενώ φάνηκε να υπάρχει μεγαλύτερη μείωση στις γυναίκες από τους άνδρες.

Επίσης, μεταξύ των πιθανών δράσεων των πολυφαινολικών ουσιών φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται και προστατευτικές ιδιότητες ως προς τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ακόμα, μία μελέτη υποστηρίζει πως άνθρωποι που κατανάλωναν καθημερινά έστω ένα μήλο, είχαν κατά 59% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα σε σχέση με αυτούς που δεν έτρωγαν.

Ευεργετικά και για τον σακχαρώδη διαβήτη 

Τα μήλα περιέχουν μία ουσία, την πηκτίνη, που παίζει ρόλο στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, παρεμποδίζοντας την απότομη αύξησή του, καθώς επηρεάζει το μεταβολισμό της γλυκόζης. Ένα μήλο μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία για γλυκό κατά τη διάρκεια πιθανής υπογλυκαιμικής φάσης, εξαλείφοντας την ατονία ή τη ζαλάδα που προκαλούν τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης, χωρίς όμως να προκαλεί υπερβολική αύξηση στα επίπεδά της. Άρα τα μήλα χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επίσης είναι προτιμότερη η κατανάλωση του φρούτου παρά του χυμού καθώς το πρώτο δίνει μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας.

Tags
Back to top button