Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ελληνογαλλικό «deal» για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ενίσχυση της κυριαρχίας στη δορυφορική τεχνολογία

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της γαλλικής εταιρίας Prométhée και της ελληνικής TERRA SPATIUM, που δραστηριοποιούνται στη διαστημική τεχνολογία με εφαρμογές για την καλύτερη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την ενίσχυση της κυριαρχίας διαστημικών μέσων, υπεγράφη το απόγευμα στη Γαλλική πρεσβεία, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη.

«Η Ελλάδα θα έχει μεγάλο όφελος στην πρόληψη των καταστροφών και πληροφόρηση για τις γεωργικές καλλιέργειες, την οποία θα παίρνουν τα κέντρα αποφάσεων», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TERRA SPATIUΜ Ευάγγελος Βερονικιάτης, προσθέτοντας ότι θα είμαστε συνδεδεμένοι με όλες τις αρχές, τα υπουργεία και με όσους ζητήσουν τη συνδρομή μας.

«Συναγερμός» στην Θεσσαλία για έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου μετά τις πλημμύρες

Ο πρόεδρος της γαλλικής Prometee, Olivier PIESPZ δήλωσε ότι η εταιρία έχει μεγάλη εμπειρία στις υπηρεσίες που αφορούν το περιβάλλον, τις πόλεις, τη γεωργία και είναι πολύ ενδιαφέρον ότι «τα δικά μας δεδομένα τα παίρνουν οι εταίροι μας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας στη Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια».

Αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα, καθώς απ’ αυτή τη συνεργασία μπορεί να αναπτυχθεί ένα ελληνικό οικοσύστημα παράλληλα με το οικοσύστημα new space που αναπτύσσεται στη Γαλλία ώστε η Terra Spatium να γίνει η Prometee της Ελλάδας και με τη σειρά της να αποκτήσει τους δικούς της μικροδορυφόρους και τα δικά της δεδομένα, ενισχύοντας την εθνική της κυριαρχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής πρεσβείας, «η στενή αυτή συνεργασία θα προσφέρει στους εταίρους σημαντικές συνέργειες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ενίσχυσης σε διαστημικά μέσα κυριαρχίας, με όραμα έναν πιο σίγουρο και βιώσιμο πλανήτη».

«Η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στην Prométhée και την Terra Spatium θα επιτρέψει σε αυτούς τους δύο φορείς καινοτομίας και τεχνολογικής αριστείας, από τη Γαλλία και την Ελλάδα, να ενισχύσουν τις ικανότητες τους, προς όφελος της μάχης κατά των επιπτώσεων της κλιματικής απορρύθμισης και με στόχο τη βελτίωση των δυνατοτήτων της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών – χάρη σε εργαλεία πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης. Η ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική, όπως απεδείχθη και από τις δασικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες του καλοκαιριού του 2023» επισημαίνεται.

Tags
Back to top button