Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έλεγχο στο νερό του σχολείου πραγματοποιούν στο Ακραίφνιο- 45 άτομα ασθένησαν (upd)

(Ανανέωση 18:35) Δειγματοληψίες νερού έγιναν στο Ακραίφνιο της Βοιωτίας, καθώς αναζητούνται απαντήσεις για το γεγονός ότι ασθένησαν 45 από τους 60 μαθητές του γυμνασίου και λυκείου του χωριού, τις τελευταίες ημέρες.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς τα παιδιά παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα: υψηλό πυρετό, εμετούς, τάση για λιποθυμία και πόνους.

Το σχολείο έκλεισε μέχρι να αποσαφηνιστεί από τι προκλήθηκαν όλα αυτά, με εντολή της περιφερειακής ενότητας, ενώ καθησυχαστικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τις αναλύσεις στα δείγματα νερού, στο χημείο της Λιβαδειάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι έρευνες συνεχίζονται και δείγματα στάλθηκαν προς εξέταση και στα υγειονομικά εργαστήρια της Αθήνας. Αυτά ελήφθησαν από διάφορα σημεία του χωριού, αλλά και τις βρύσες του σχολείου.

 


(Αρχικό 14:03) Το γεγονός ότι 45 από τους 60 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ακραιφνίου είναι άρρωστοι, έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρος Καρκανάς αποφάσισε να κλείσει το σχολείο και αμέσως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι υψηλός πυρετός, εμετοί, τάση για εμετό και λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και τα κόκκαλα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ηλικιωμένοι στην περιοχή έχουν τα ίδια συμπτώματα.

Άμεσα στο Ακραίφνιο βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της ΠΕΒ προκειμένου δείγματα νερού να σταλούν για ανάλυση ώστε να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το νερό για το επιδημιολογικό περιστατικό.

Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού.

Τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς απ’ όπου και αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Tags
Back to top button