Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ελάχιστες πιθανότητες εμφάνισης της οξείας λοίμωξης από δάγκειο- Προσβάλει μόνο 2 στους 1.000 συνανθρώπους μας

    Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος εμφάνισης οξείας λοίμωξης από δάγκειο πυρετό σε ανθρώπους που δεν είχαν προηγουμένως προσβληθεί από δάγκειο και τους χορηγήθηκε το εμβόλιό της Dengvaxia κατά της νόσου αυτής αφορά περίπου δύο στους 1.000 και αυτοί ανέρρωσαν με τη λήψη της κατάλληλης θεραπείας.

Το εμβόλιο αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολεμικής όσον αφορά την ασφάλεια, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και δείχνουν ότι μπορεί να επιδεινώνει την εκδήλωση του δάγκειου σε ορισμένες περιπτώσεις, το οποίο ώθησε τις Φιλιππίνες να σταματήσουν την πώλησή του και να αναστείλουν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για καθυστερήσεις στην αναφορά προβλημάτων, η Sanofi ανακοίνωσε ότι μόλις φέτος κατέστη δυνατή η υλοποίηση μιας ενδελεχούς ανάλυσης για να διευκρινιστεί ο αντίκτυπος μιας προηγούμενης λοίμωξης από δάγκειο πυρετό, μετά την επίτευξη μιας νέας ανάλυσης από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.

"Ο αυξημένος κίνδυνος που εντοπίστηκε από τη νέα ανάλυση μεταφράζεται σε δύο επιπλέον περιπτώσεις 'οξύ δάγκειου πυρετού' μεταξύ των 1.000 ανθρώπων, που δεν είχαν προηγουμένως προσβληθεί από δάγκειο και εμβολιάστηκαν, σε πενταετή περίοδο παρακολούθησης", σημειώνει η φαρμακοβιομηχανία σε ανακοίνωση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Από αυτήν την ομάδα, όλοι ανέρρωσαν πλήρως μετά την παροχή της κατάλληλης ιατρικής θεραπείας", κατέληξε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα η Μανίλα ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην Sanofi να σταματήσει την πώληση του Dengvaxia στη χώρα, ενώ πριν από μερικές ημέρες είχε αναστείλει την εφαρμογή ενός κυβερνητικού προγράμματος εμβολιασμού χιλιάδων παιδιών στη χώρα με το Dengvaxia μετά την ανακοίνωση από την Sanofi την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να επιδεινώνει την νόσο σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Tags
Back to top button