Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ-Οι ΗΠΑ στέλνουν εσπευσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman και δύναμη 6.500 ανδρών

Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή και η επικείμενη ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο, ώθησε τις ΗΠΑ να στείλουν το το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman και δύναμη 6.500 στην Ανατολική Μεσόγειο που θα φτάσουν την επόμενη εβδομάδα, σε μια αποστολή που αναμένεται να μεταφέρει την ομάδα κρούσης του 6ου στόλου στην πιο καυτή περιοχή του πλανήτη μετά την Ουκρανία,

Αυτό ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman και δύναμη 6.500 ανδρών, μαζί με άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του θα αναχωρήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από την βάση του Νόρφολκ και Μέιπορτ της Φλόριντα.

Η ομάδα κρούσης του το αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman περιλαμβάνει το Carrier Air Wing 1 με εννέα μοίρες αεροσκαφών, το καταδρομικό USS Gettysburg με κατευθυνόμενους πυραύλους κλάσης Ticonderoga και δύο αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke, το USS Stout και το USS Jason Dunham.

Η ομάδα κρούσης πέρασε τους τελευταίους μήνες στον δυτικό Ατλαντικό Ωκεανό για μια σπάνια, προσχεδιασμένη ανάπτυξη που αναμένεται να οδηγήσει το πλοίο στο εχθρικό περιβάλλον της Ερυθράς Θάλασσας.

“Οι Αξιωματικοί και οι ναύτες των ΗΠΑ και τα συμμαχικά κράτη, ( μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) που πολεμούν σχεδόν καθημερινά επί μήνες για να καταρρίψουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν από την Υεμένη, θα είναι έτοιμοι για την Μέση Ανατολή" αναφέρει η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford τον Οκτώβριο του 2023 έλαβε εντολή να πλεύσει στην περιοχή μετά από μια θανατηφόρα επίθεση στο Ισραήλ από τους μαχητές της Χαμάς.

Μετά την επίθεση, το Ιράν και οι δυνάμεις πληρεξουσίων του, έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα εμπορικά πλοία και την ναυτιλιακή κίνηση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower άλλαξε το αεροπλανοφόρο Ford.

Το Αϊζενχάουερ ολοκλήρωσε μια οκτάμηνη ανάπτυξη στην περιοχή τον Ιούλιο, παίρνοντας την θέση του το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt .

Τον Αύγουστο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τ. Όστιν διέταξε την επέκταση παραμονής του USS Theodore Roosevelt , ενώ κατεύθυνε και το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, επίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman θα μεταβεί στη Μέση Ανατολή με δύναμη κρούσης 90 αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών F/A-18 Super Hornet, αεροσκαφών διοίκησης και ελέγχου E-2D Hawkeye, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου E/A18 Growler και ελικοπτέρων MH-60 Seahawk .

«Γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να εισέλθουν σε μια ζώνη πολεμικών επιχειρήσεων», είπε ο Ναύαρχος Ντάριλ Κοντλ, αρχηγός της Διοίκησης των Δυνάμεων του αμερικανικού Στόλου του Ναυτικού.

Η ουσία είναι ότι η πιθανότατη ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο, η μετακίνηση Χούθι στην Συρία, η στάση αίνιγμα του Ιράν, και οι απειλές του Ερντογάν, προκαλούν συναγερμό στις ΗΠΑ για ολόκληρη την περιοχή που διέρχεται το 1/3 του παγκόσμιου εμπορίου.

Tags
Back to top button