Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εξομολογήθηκε χωρίς να το καταλάβει

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ - Τρίκορφο Φωκίδος

Εξομολογήθηκε χωρίς να το καταλάβει. Ήταν η πρώτη φορά που εξομολογήθηκε στη ζωή του. Πίστευε ότι η εξομολόγηση είναι κάτι το πολύ δύσκολο. Ένιωθε ντροπή και φόβο πως θα πάει στον ιερέα να εξομολογηθεί. Η εξομολόγηση έγινε με την Χάρη του Θεού και δεν πίστευε ότι τελικά η εξομολόγηση είναι τόσο απλή και ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κάποιος. Η επέμβαση του διαβόλου πάνω σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ ισχυρή, όπου φέρνει ντροπή και φόβο για να μην πάει ο άνθρωπος να εξομολογηθεί. Το χειρότερο δε, είναι ο διάβολος να κάνει τον άνθρωπο να πιστέψει ότι δεν έχει κάνει τίποτα και ότι δεν υπάρχει λόγος για εξομολόγηση. Ο διάβολος όταν πρόκειται για εξομολόγηση ξέρει να αποτρέπει τον άνθρωπο για να μην τη κάνει. Μια σταγόνα λάδι να πέσει στο ρούχο μας, αμέσως το θεωρούμε βρώμικο και το βάζουμε στο πλυντήριο...όταν όμως πρόκειται για την καθαριότητα της ψυχής, ακόμα και από μικρές κηλίδες μικρών αμαρτημάτων, τότε ο διάβολος δεν μας αφήνει να τις καθαρίσουμε, μας βάζει τη σκέψη ότι δεν είναι τίποτα, είναι πολύ μικρό δεν χρειάζεται καθάρισμα. Ό,τι έχει να κάνει με την ψυχή μας και τη σωτηρία μας, ο διάβολος πάντα βρίσκει τρόπο να μας αποτρέπει. Αν ακόμα δεν έχετε πάει για εξομολόγηση, μην διστάσετε, μην αφήνετε άλλο τον διάβολο να σας πλανά με όλα τα υπόλοιπα. Η καθαριότητα της ψυχής είναι πολύ ανώτερη από το οτιδήποτε άλλο.

Γιάννης Σμαραγδής : Εξομολογήσεις ζωής , ψυχής και της 7ης Τέχνης

Δείτε βίντεο του Geron Nektarios

Tags
Back to top button