Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έξαλλοι οι Τούρκοι αναλυτές με τον ελληνικό χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού

Ο ελληνικός χάρτης Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία.

«Τα ελληνικά νησιά δεν έχουν επήρεια, ισχύει η μέση γραμμή στο Αιγαίο» υποστηρίζουν Τούρκοι αναλυτές, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

Δεν το χωνεύουν με τίποτα - Τούρκοι ειδικοί: Ο ελληνικός χάρτης για τα θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό δίνει στα νησιά το δικαίωμα για ΑΟΖ 12 μιλίων

Μουσταφά Μπασκαρά, διευθυντής ερευνητικού κέντρου ναυτικού δικαίου: «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όταν υπάρχουν δυο ηπειρωτικές χώρες κι έχουν αντικείμενες ακτές και θα πρέπει να κάνουν κάποια οριοθέτηση, τότε πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της μέσης γραμμής, δηλαδή η οριοθέτηση να ξεκινήσει από τις ηπειρωτικές χώρες. Όσα νησιά κι αν υπάρχουν, αυτά τα νησιά δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην οριοθέτηση.

» Τουλάχιστον δεν μπορεί να γίνει στην πρώτη φάση. Αφού θα υπάρχει η μέση γραμμή, τότε μόνο θα καθοριστεί η επήρεια που μπορούν να έχουν τα νησιά, τα οποία μένουν στη λάθος πλευρά της γραμμής, στα πλαίσια πάντα του διεθνούς δικαίου. Στην Ελλάδα και στην Τουρκία πρέπει να υπάρχει μια μέση γραμμή μεταξύ των ηπειρωτικών χωρών. Αυτό προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Όμως η Ελλάδα βλέπουμε πως παρουσίασε τις μαξιμαλιστικές της θέσεις στον συγκεκριμένο χάρτη. Αυτός ο χάρτης για την Τουρκία δεν ισχύει, δεν έχει καμία βάση.

Oζτάτ Τικίτ, αναλυτής διεθνών σχέσεων πρακτορείου Ανατολή: «H Ελλάδα παρουσίασε αυτό που έχει στο δικό της μυαλό. Δεν είναι χάρτης θαλασσίων ζωνών αλλά η υποχρέωσή της για την ΕΕ. Η Τουρκία αντέδρασε και μην ξεχνάμε και πως η Τουρκία στέλνει τον δικό της χάρτη σε  Ηνωμένα Έθνη και UNESCO».

 

μιλά η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Το Βερολίνο δεν δίνει τα μαχητικά στην Τουρκία λόγω της φυλάκισης Ιμάμογλου.

Tags
Back to top button