Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Έχετε ιδέα πως μοιάζει μια μαύρη τρύπα; - Επιστήμονες απέδωσαν την εικόνα της (βίντεο)

Η απεικόνιση προσομοιώνει την εμφάνιση μιας μαύρης τρύπας, όπου η διογκωμένη ύλη έχει συγκεντρωθεί σε μια λεπτή, θερμή δομή που ονομάζεται δίσκος προσαύξησης.
Η ακραία βαρύτητα της μαύρης τρύπας παραμορφώνει το φως που εκπέμπεται από τις διαφορετικές περιοχές του δίσκου, δημιουργώντας την παράξενη εμφάνιση.

Οι λαμπεροί κόμβοι σχηματίζονται συνεχώς και διαχέονται στο δίσκο, καθώς τα μαγνητικά πεδία είναι άνετα και στριφογυρίζουν γύρω από το καυτό αέριο. Πλησιέστερα στη μαύρη τρύπα, οι τροχιές του αερίου πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός, ενώ τα εξωτερικά τμήματα περιστρέφονται λίγο πιο αργά. Αυτή η διαφορά εκτείνεται και κόβει τους λαμπερούς κόμβους, δημιουργώντας φωτεινές και σκοτεινές λωρίδες στο δίσκο.

Φαίνεται ότι οι μαθηματικοί καλλιτέχνες το έκαναν ακριβώς όπως στο Interstellar.

Tags
Back to top button